Місто, яке ми втрачаємо

[М. Красиков, доцент кафедри етики, естетики та історії культури НТУ «ХПІ»]
#18-19 от 05.10.2009

Фотоконкурс!

Більше року етнографічний музей кафедри етики, естетики та історії культури НТУ «ХПІ» «Слобожанські скарби» ім. Г. Хоткевича проводить роботу по фото- та відеофіксації старих будинків Харкова.

Необхідність цієї роботи пов’язана з тим, що старий Харків буквально тане на очах; будинки XVIII – початку ХХ ст. або просто зносять, не цікавлячись ані їхньою історією, ані їхньою архітектурною цінністю, або перебудовують так, що будинок зовсім втрачає свій первісний вигляд.

У межах даного проекту, до ювілею ХПІ (а наш університет є невід’ємною часткою історії Харкова), ми оголошуємо фотоконкурс «Місто, яке ми втрачаємо», мета якого – зафіксувати вигляд старовинних харківських будинків, що кинуті напризволяще. У кожного такого будинку є своє обличчя, своя краса, своя історія. Цю приховану красу варто побачити, а історію будинку та його мешканців цікаво було б знати.

Отже, запрошуємо до участі у конкурсі, який оголошують музей та профком студентів НТУ «ХПІ», усіх бажаючих.

Роботи треба представити на електронному носії (на СD-R або DVD-R диску, флешці) у форматі jpg не менше 4 mps або електронною поштою на адресу: krasikov@kpi.kharkov.ua (попередній перегляд) розміром не більше 1 Мб та роздрукованими у форматі 20х30 (вкрай бажано оформити у паперовому паспарту). Обов’язково треба вказати точну адресу будинку. Якщо є можливість, треба вказати рік будівництва, прізвища архітектора та власників будинку та розповісти про його мешканців. Бажано стисло висловити власну думку щодо збереження старої архітектури у Харкові. Про себе треба дати довідку: 1. Прізвище, ім’я, по батькові. 2. Факультет, курс, група або місце роботи. 3. Телефони для зв’язку, електронна адреса.

Усі конкурсні роботи мають шанс бути представленими на виставці, яка буде експонуватися спочатку у НТУ «ХПІ», а потім у інших вищих навчальних закладах міста. Переможців чекають нагороди!

Термін подання матеріалів – до 1.12.09. Фотороботи приймаються на кафедрі етики, естетики та історії культури НТУ «ХПІ» (корпус У1, ауд. 903, з 8:30 до 16:15) щоденно, крім вихідних.

Довідки за тел. 70-76-873, 755-59-37, 8-067-91-014-91, а також за ел. адресою: mkrasikov@ukr.net (Красиков Михайло Михайлович).

М. Красиков, доцент кафедри етики, естетики та історії культури НТУ «ХПІ», директор етнографічного музею «Слобожанські скарби» ім. Г. Хоткевича

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет