О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

125-й навчальний рік НТУ «ХПІ» стартує


[П. Ніколенко]
#17 от 15.09.2009

Фоторепортаж

31 серпня в університеті відбулася прекрасна, святкова традиційна церемонія – «Посвята у студенти». У цей день НТУ «ХПІ» гостинно зустрічав нову зміну – юних першокурсників. Новачки вишикувалися колонами, сяючими очима дивилися на емблему університету, на дівчат із хлібом-сіллю, і їх серця билися під урочисті звуки «Гаудеамуса». Із першокурсниками на свято прийшли їх батьки та друзі. Скрізь радісні, схвильовані та замислені обличчя. Що чекає на них попереду?

Політехнічний! У свою сім’ю
Прийми їх – наполегливих і жвавих!
Вони складуть твою і честь, і славу,
Продовжать біографію твою!

Ректор НТУ «ХПІ», Заслужений діяч науки і техніки України, Заслужений працівник вищої школи, лауреат Державної Премії України, доктор технічних наук, професор Л. Л. Товажнянський звернувся до всіх з вітальною промовою. Він говорив, що «першокурсники зробили правильний вибір – ХПІ, який посів 5 місце серед 200 українських вузів за рейтингом, проведеним за методикою ЮНЕСКО. Цим юнакам та дівчатам випала унікальна можливість стати харківськими політехніками саме зараз, у 2009 році, адже новий навчальний рік ми зустрічаємо під знаком уже близького 125-річчя Харківського політехнічного, яке ми будемо відзначати через рік».

Під звуки фанфар ректор запалює символічний вогонь «Чаші знань».

Далі для новоспечених першокурсників співали, танцювали та виконували свої найкращі номери творчі колективи славного Палацу студентів НТУ «ХПІ». Дмитро Синіцин, «Золота гітара» Політеху, випускник університету 2009 року та Тетяна Жиленко – представниця прийдешнього випуску – передали першокурсникам Ключ Знань. Ті, в свою чергу, обіцяли стати достойними учнями, істинними політехніками, берегти славну історію нашого університету, шанувати його традиції, із завзяттям оволодівати майбутньою професією.

У небо піднялася емблема університету з різнокольоровими повітряними кулями. А потім мрійливі очі уважно стежили за білими голубами, що летіли в прозору височінь та несли на своїх крилах надію, віру та любов юних сердець.

У цей же святковий день молоду зміну політехніків вітали почесні гості – Голова Харківської обласної державної адміністрації А. Б. Аваков, заступник губернатора Л. О. Бєлова та заступник начальника головного управління освіти і науки ХОДА Т. Д. Рищенко. Арсен Аваков також відвідав виставку досягнень харківських політехніків.

 

Фоторепортаж Володимира Русиновського та Віталія Сіроштана (студента МТ факультету).

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет