Дипломні проекти спеціалістів – 2009

[Професор В. Кошельник, голова конкурсної комісії]
#15 от 11.06.2009

Конкурси

Згідно з наказом ректора НТУ «ХПІ», професора Л. Л. Товажнянського та «Положенням про проведення конкурсу дипломних проектів та робіт» з 1 березня по 25 квітня 2009 р. було проведено конкурс дипломних проектів спеціалістів, які захищались в лютому 2009 р. До складу конкурсної комісії увійшли 19 провідних викладачів університету з різних факультетів, представники відділу стандартизації, навчального відділу. Комісія затвердила методику проведення конкурсу та дев’ять критеріїв оцінки якості дипломних проектів. Члени комісії детально розглянули розрахунково-пояснювальні записки, креслення та плакати графічної частини проектів, направлення факультетів, рекомендації керівника та рецензії на виконані розробки. Усього для участі в конкурсі було подано 124 дипломних проекти. З метою урахування особливостей дипломного проектування, що витікають з напрямків підготовки спеціалістів та специфіки науково-дослідної роботи на випускаючих кафедрах різних факультетів, проведено конкурс серед випускаючих кафедр по п’яти групах.

У поточному році загальна кількість склала 66 призових місць, у тому числі: перших премій – 18; других – 18; третіх – 30. Переможцями конкурсу, що посіли 18 перших призових місць, визнано студентів з дев’яти факультетів, які набрали від 77,3 до 64,8 бали. Абсолютними переможцями конкурсу у групі випускників, що посіли перші призові місця, стали В. Гофман (Н-33), який набрав найбільшу суму балів – 77,3 (керівник – асистент каф. технології кераміки, вогнетривів, скла і емалей А. М. Корогодська). Друге місце зайняла М. Кузнєцова (Е-23а) – 75,4 бали (керівник – доцент каф. передачі електричної енергії А. А. Мінченко). Третє місце виборола Т. Рогатіна (БФ-23б) – 73,3 бали (керівник – старший викладач каф. фінансів, контролінгу та ЗЕД І. В. Глущенко). Найбільше призових місць здобули випускники таких факультетів, як ЕМ – 9, І – 7, ТНР – 7, ТМ – 6, Е – 6, ЕБ – 6, ЕМБ – 6.

В цілому, попередні підсумки результатів конкурсу дипломних проектів 2009 р. дають підставу відзначити поліпшення якості дипломного проектування на більшості випускаючих кафедр університету.

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет