О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Диплом магістра з педагогіки вищої школи - крок у майбутнє!


[Колектив кафедри педагогіки і психології управління соціальними системами.]
#15 от 11.06.2009

Незаперечною є думка, що суспільно-політичний, соціально-економічний розвиток України як самостійної держави кардинально змінює роль фахівців з вищою освітою. Тому особливе місце належить педагогам, що працюють у вищих навчальних закладах, як високо компетентним і всебічно освіченим фахівцям, що здійснюють професійну підготовку майбутніх кадрів для різних галузей суспільного виробництва.

Крім того, процес підготовки нової генерації фахівців, здатних позитивно впливати на розвиток України, потребує приведення знань у відповідність до запитів особистості, суспільних потреб і світових стандартів. Зростання якості знань, раціональне поєднання з умінням застосовувати їх на практиці зумовлюють відкриття нових спеціальностей, збереження національної культури, а відтак, докорінного оновлення професійно-педагогічної діяльності викладачів вищих навчальних закладів, виникнення нових якостей педагогів вищої школи.

Відповідаючи на вимоги часу, кафедра педагогіки та психології управління соціальними системами найбільшого у Східній та Південній Україні вищого навчального закладу НТУ «ХПІ» здійснює підготовку магістрів з педагогіки вищої школи з присвоєнням кваліфікації «Викладач університетів та вищих навчальних закладів».

Магістр з педагогіки вищої школи готується для роботи у вузах переважно ІІІ-ІV рівнів акредитації державної і приватної форм власності, а також в інших навчальних закладах, в органах управління освітою і наукою системи державної влади і місцевого самоврядування.

Викладачі кафедри забезпечують студентам усі необхідні умови для систематичного та глибокого оволодіння теоретичними знаннями, практичними уміннями та навичками; сприяють розвитку їх здібностей, підвищенню загальнокультурного рівня, виховують повагу до національної культури та науки. Активно створюються і широко впроваджуються перспективні інноваційні педагогічні технології, розробляються нові методологічні та методичні підходи до підготовки сучасного фахівця. Широту світогляду таких фахівців забезпечує знайомство зі змістом і характером сучасних досягнень світової освітньої системи взагалі та інженерної освіти зокрема, з ефективними методами і технологіями викладання у вищій школі, з правовими і психологічними засадами управління вищою школою, з етикою і культурою викладацької діяльності.

Сьогодні у вищих закладах освіти Харкова, як і всієї України, науково-педагогічні кадри вищої школи комплектуються переважно за рахунок власних випускників, які при високій професійній компетентності не отримують, на жаль, належної педагогічної підготовки. Маючи високий кадровий, ресурсний потенціал, кафедра здатна надати у повному обсязі теоретичне та навчально-методичне забезпечення у підготовці висококваліфікованого викладача, яка зміцнюватиме соціальний престиж освіченості та інтелектуальної діяльності.

Випускники магістратури зі спеціальності «Педагогіка вищої школи» мають можливість продовжити навчання в аспірантурі зі спеціальності 13.00.04 - теорія і методика професійної освіти, що створена та успішно функціонує на кафедрі.

Після закінчення магістратури за спеціальністю «ПВШ» випускники успішно працюють як висококваліфіковані викладачі вищих навчальних закладів інженерного, гуманітарного та управлінського профілю, в системі підготовки і перепідготовки кадрів підприємств, організацій і установ.

Зазначаємо, що у період демографічної кризи зменшення набору студентів, отримання другої вищої освіти з педагогіки вищої школи дозволить зберегти кадровий склад викладачів, підвищити їх кваліфікацію, що сприятиме поліпшенню якості підготовки фахівців у вищих навчальних закладах та зумовить можливість зміни статусу навчального закладу.

До магістратури мають право вступати особи, що мають диплом спеціаліста, або викладачі вищих навчальних закладів, які не мають педагогічної освіти. Навчання здійснюється за денною (1 рік) та заочною (1,5 роки, 3 сесії) формами навчання. На денній формі навчання здійснюється за п’ятиденним робочим тижнем, заняття розпочинаються о 16.25.

Навчання здійснюється на контрактній основі. Вартість навчання для тих, хто подав документи до 16 липня, подана в таблиці.

Форма навчання к-ть семестрів за семестр повна
Денне 2 3130 гр. 6260 гр.
Заочне 3 1570 гр. 4710 гр.

Шановні абітурієнти, пропонуємо вам скористатися можливістю отримати престижну спеціальність «Педагогіка вищої школи» та підвищити кваліфікацію на провідній кафедрі педагогіки і психології управління соціальними системами славетного НТУ «ХПІ»!

Детальну інформацію можна отримати за телефонами: 707-61-48, 700-40-25, 707-64-90.

Адреса: м. Харків, вул. Фрунзе, 21, корпус У-2, 2 поверх, кафедра педагогіки і психології управління соціальними системами.

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет