Нові нагороди кафедри АЕМС

[Професор В. Шамардина]
#13-14 от 27.05.2009

На знімку: біля стенда НТУ «ХПІ» (справа наліво) – завідувач кафедри електричних машин, професор В. І. Мілих, професор В. Б. Клєпіков і доцент В. І. Колотило.

З 13 по 15 травня в Кременчуцькому державному політехнічному університеті ім. М. Остроградського відбулися ХІ Міжнародна науково-технічна конференція «Електромеханічні системи, методи моделювання та оптимізації» та 3-я спеціалізована науково-технічна виставка «Сучасні технології в освіті та виробництві» за напрямами: електромеханічні системи та автоматизація; електричні машини та апарати; енергетика та електропостачання промислових підприємств; енергоресурсозбереження; проблеми аварійності та діагностики в електромеханічних системах та електричних машинах; моделювання та методи оптимізації; проблеми освіти та перепідготовки кадрів.

Національний технічний університет «ХПІ» на виставці представляла кафедра «Автоматизовані електромеханічні системи» (завідувач – професор В. Б. Клєпіков). Велику увагу і інтерес відвідувачі виставки проявили до представлених кафедрою зразків енергозберігаючих асинхронних електроприводів. Особливо зацікавили такі електроприводи представників житлово-комунальних підприємств. Оргкомітет конференції та виставки відзначив експонати кафедри Почесною грамотою.

В рамках конференції відбулось засідання підкомісії науково-методичної комісії МОН України за напрямом «Електротехніка та електромеханіка», на якому були розглянуті важливі питання освітньо-професійної програми підготовки бакалаврів. Учасники засідання з великим інтересом обговорили питання втілення в навчальний процес віртуальних лабораторних стендів, а також проблеми викладання електротехнічних дисциплін з використанням міжнародної термінології.

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет