О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Перше місце у політехніка


[Аспірант Є. Борисенко, секретар оргкомітету]
#10-11 от 30.04.2009

Конкурси

Конкурс наукових студентських робіт «Приладобудування» проводиться вже понад 15 років. За цей термін він став добре відомий на теренах всієї України, тому географія надісланих робіт відзначається розмаїттям. Цього року це Вінниця, Донецьк, Київ, Миколаїв, Суми, Севастополь, Луганськ. Конкурс проводиться за галуззю 0510 «Метрологія, вимірювальна техніка та інформаційно-вимірювальні технології», яка включає напрями «Метрологія та інформаційно-вимірювальні технології», «Метрологія, стандартизація та сертифікація», «Приладобудування», «Оптотехніка». На розгляд конкурсної комісії під головуванням проректора з наукової роботи, професора А. П. Марченка було представлено 32 наукові роботи студентів, тематика яких досить різнилася.

Згідно з Положенням про проведення конкурсу автори найкращих за результатами рецензування робіт були запрошені конкурсною комісією для захисту результатів своїх робіт на підсумкову науково-практичну конференцію, що відбулася 2 квітня 2009 року на кафедрі «Інформаційно-вимірювальні технології і системи». Після доповідей авторам робіт ставилися численні питання, що свідчило про зацікавленість аудиторії. Відкрита форма захисту робіт дозволила внести деякі корективи в попередні висновки конкурсної комісії та більш об’єктивно визначити студентів-переможців. Використання мультимедійних технологій полегшало сприйняття матеріалу доповіді іншими учасниками конкурсу і дозволило присутнім побачити на власні очі втілення технічних ідей студентів у реальних розробках.

Студент НТУ «ХПІ» Ільгар Мірзоєв (на знімку) з роботою «Гігантський магнітоопір конденсованих плівок вісмуту та можливості їх застосування в датчиках магнітного поля» та студенти НАУ «Інститут інформаційно-діагностичних систем» Антон Переїденко і Петро Шегедін з роботою «Система ультразвукового контролю композиційних матеріалів авіаційних конструкцій» посіли перше місце.

Ще одна студентка нашого університету Тетяна Шматко посіла призове друге місце з роботою «Розробка пристрою для тривалого моніторування роботи серця».

Професор С. Кондрашов, заступник голови Оргкомітету конкурсу «Приладобудування», зав. каф. ІВТС

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет