О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

«Україна і світ: гуманітарно-технічна еліта та соціальний прогрес»


#10-11 от 30.04.2009

Конференції

«Україна і світ: гуманітарно-технічна еліта та соціальний прогрес»

21–22 квітня наш університет приймав учасників Міжнародної науково-теоретичної конференції студентів і аспірантів.

Пленарне засідання конференції відкрив проректор з науково-педагогічної роботи, професор О. Г. Романовський:

– Дорогі друзі, я радий від імені ректорату вітати усіх, хто зібрався в цьому залі – залі одного із найвизначніших центрів вищої освіти України. Ця конференція стала вже традиційною для нашого університету. Ми, викладачі і науковці ХПІ, вважаємо, що розвиток суспільства, країни визначається елітою, тому конкретизували тематику конференції, більше уваги приділяючи гуманітарно-технічній еліті, вперше залучаючи до роботи студентів, які навчаються на технічних кафедрах.

Цього року на конференцію прибули студенти та аспіранти з Греції, Ірану, Ізраїлю, Польщі, Росії, різних куточків України.

Слово було надано студентам. А. Правдіна (НТУ «ХПІ») зробила доповідь про творчий потенціал студента технічного університету як майбутнього спеціаліста, Н. Мурадова (Бєлгородський державний університет, Росія) дослідила один із аспектів філософської свідомості в духовному становленні еліти, І. Спаронова (Ростовський державний економічний університет, Росія) зупинилася на проблемах правового виховання еліти і забезпечення законності як умови динамічного розвитку. Всі доповіді, заслухані на пленарному засіданні, були змістовними і цікавими.

Далі свою роботу конференція продовжила на засіданнях 10 секцій.

Всього було подано близько 340 доповідей, за матеріалами конференції буде видана збірка праць.

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет