О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Невмируща пам’ять народна


#10-11 от 30.04.2009

До Дня Перемоги

65 річницю визволення України від фашистських загарбників та Перемогу радянського народу у Великій Вітчизняній війні готується відзначати Україна. З цього приводу видано Указ Президента, Постанову Верховної Ради, розпорядження Кабінету Міністрів України і, відповідно, наказ Міністерства освіти і науки. НТУ «ХПІ» буде гідно відзначати ці історичні дати.

У нашому університеті існує глибока традиція вшанування героїв – ветеранів війни та учасників бойових дій, покоління політехніків виховуються на їх прикладі.

От і цього року до травневого свята заплановано безліч заходів. Зараз в університеті проводиться копітка робота з підготовки, яку ведуть ректорат та підрозділи університету: Рада ветеранів, Музей історії та Палац студентів НТУ «ХПІ», редакція газети «Політехнік», кафедри нашого університету (політичної історії та інші), деканати факультетів та профком студентів НТУ «ХПІ».

На Меморіалі Слави НТУ «ХПІ» 8 травня відбудеться традиційний урочисто-траурний мітинг-реквієм з покладанням квітів до Меморіалу. Ветерани війни й студенти, викладачі та курсанти факультету військової підготовки НТУ «ХПІ» вшанують пам’ять політехніків, які не повернулися до мирного життя після жорсткої битви за нього.

Впродовж святкових днів в університеті будуть проводитися урочисті зустрічі з ветеранами – учасниками бойових дій та роботи в тилу – зі студентською молоддю. У Музеї історії НТУ «ХПІ» відбудуться цікаві тематичні виставки. До речі, до травневих свят 2010 року Музей, під безпосереднім керівництвом ректорату, планує видати брошуру під назвою «Вони загинули заради життя» (про політехніків, загиблих на полях битв Другої світової).

Співробітники кафедри політичної історії та Музею НТУ «ХПІ» працюють над організацією Всеукраїнської конференції студентів університету за тематикою «ХПІ у роки Великої Вітчизняної війни», «Вихованці НТУ «ХПІ» – Герої Радянського Союзу» та інші. Ця конференція відбудеться у нашому університеті у квітні 2010 року.

Зараз кафедри, деканати факультетів, профком та Рада ветеранів залучають студентів до оновлення стендів «Вони захищали Батьківщину», розміщених на кафедрах, займаються організацією виставки-конкурсу кращих фотографій, аматорських кінофільмів та виконання патріотичних пісень. Студенти-переможці конкурсів та ветерани завдяки роботі Ради ветеранів та профкому відвідають меморіальний музей «Курська битва», побувають на місцях боїв наших воїнів. Треба сказати також, що наш Музей історії та Рада ветеранів НТУ «ХПІ» постійно проводять роботу з пошуку місць поховань без вісті загиблих політехніків та занесення на Меморіал Слави їх імен.

Ректорат, громадськість НТУ «ХПІ», редакція «Політехніка» щиро вітають ветеранів Великої Вітчизняної війни, визволителів України від ворожої навали і бажають їм довгих років життя, світлого неба та миру і щастя їх дітям і онукам!

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет