О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Співпраці розвиватися!


[І. Гаєвий]
#8-9 от 15.04.2009

На знімку: (зліва направо) – проректор НТУ «ХПІ» Є. І. Сокол, радник з науки Посольства Німеччини в Україні Михайло Лещенко та керівник коопераційного бюро Міністерства освіти і науки Німеччини в Україні Еріх Бістрікер.
Фото В. Русиновського.

27 березня до Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут» завітали представники Посольства Німеччини в Україні Михайло Лещенко – радник з науки Посольства Німеччини в Україні, Еріх Бістрікер – керівник коопераційного бюро Міністерства освіти і науки Німеччини в Україні, та Мартін Ройтер – представник ДААД у Харкові. Вони зустрілись з проректорами нашого університету – Є. І. Соколом, В. О. Кравцем, начальником відділу міжнародних відносин О. А. Гончаровим та з науковцями, які протягом багатьох років плідно співпрацюють зі своїми колегами з провідних університетів Німеччини. У бесіді взяли участь декан німецького технічного факультету, професор В. М. Шамардіна, завідувач кафедри інтегрованих технологій у машинобудуванні ім. М. Ф. Семка, професор А. І. Грабченко, завідувач кафедри автоматизованих електромеханічних систем, професор В. Б. Клєпіков, завідувач кафедри динаміки та міцності машин, професор Г. І. Львов, завідувач кафедри підйомно-транспортних машин, професор О. В. Григоров, в. о. завідувача кафедри промислової і біомедичної електроніки, професор С. Ю. Кривошеєв, заступник начальника НДЧ С. П. Мостовий та асистент кафедри двигунів внутрішнього згоряння Д. В. Мєшков.

«Між НТУ «ХПІ» та багатьма вузами Німеччини (Магдебурзький, Аахенський технічні університети, технічний університет Гамбург-Гарбург, університет ім. Гумбольдта, Дрезденський технічний університет та ін.) вже давно існують тісні стосунки у галузі наукових досліджень, обміну студентами та викладачами. І цей взаємовигідний інтерес ми розвиваємо із року в рік. Компетентність, комунікабельність та комерція – ось те підґрунтя, на якому ми повинні будувати наші партнерські стосунки. Прикладів такої продуктивної взаємодії можна навести багато, це і відкриття у 2003 році в нашому вузі німецького технічного факультету, і створення на базі кафедри автоматизованих систем управління комплексу «Силіконова долина», спеціалісти якого виконують наукові роботи на замовлення німецьких фірм та установ та багато іншого», – зазначив у своєму виступі проректор Є. І. Сокол.

«Німеччина – найпотужніша європейська країна, з якою співпрацює наш університет, і ми повинні і надалі розвивати це партнерство», – підкреслив проректор В. О. Кравець.

Завідувач кафедри автоматизованих електромеханічних систем, професор В. Б. Клєпіков акцентував увагу присутніх на важливості стажування випускників його кафедри у Магдебурзькому технічному університеті та на співробітництві наших спеціалістів з німецькою фірмою «Siemens», яка є давнім партнером Харківського політехнічного інституту.

На зустрічі обговорювались подальші кроки у взаєминах між Національним технічним університетом «Харківський політехнічний інститут» та провідними вищими навчальними закладами Німеччини, були також запропоновані варіанти подальшого співробітництва. Представники Посольства Німеччини запевнили вчених нашого вузу, що і надалі будуть всіляко сприяти співпраці з вузами, організаціями та фірмами Німеччини.

 

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет