О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Політехніки співають разом


[Ф. Сокол, керівник хору НТУ «ХПІ»]
#8-9 от 15.04.2009

На знімках: гостей від імені колективу НТУ «ХПІ» вітає директор Палацу студентів А. Ф. Марущенко (зліва). Справа – керівник Центру творчості НТУУ «КПІ» Н. А. Стасюк. Внизу:

На початку квітня в музичному житті Харкова відбулася знаменна подія - вперше із дружнім творчим візитом наше місто відвідала Народна академічна хорова капела Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут», створена понад 60 років тому.

Капела є спорідненим колективом камерному хорові ХПІ. Подібні творчі зустрічі дуже плідні: ми переймаємо у київських колег цінний досвід організаційної, репетиційної та гастрольної діяльності. В процесі спілкування з гостями виникла тісна дружба між учасниками наших колективів.

4 квітня спільно з нашим хором капела виступила у Палаці студентів університету. Виконання творів зведеним колективом дає не лише відчуття єднання учасникам, але й символізує спорідненість двох університетів. У неділю, 5 квітня, капела співала на літургії Свято-Покровського монастиря, а також дала концерт у Будинку органної та камерної музики.

Співаки з НТУУ «КПІ» продемонстрували натхненне виконання, високу майстерність та здатність творчого проникнення в різні жанри й стилі. Слухачі в залі Палацу студентів із захопленням сприйняли обробки українських пісень та негритянських спірічуелз, інші твори світського характеру. А в Свято-Покровському монастирі та органному залі харків’яни гаряче аплодували творам західноєвропейської класики та духовної музики у виконанні киян. Колектив капели гідно представляв у «першій столиці» свій уславлений університет.

спільний виступ хорових колективів двох університетів.
Фото В. Русиновського.

Як висловився керівник київського колективу Руслан Бондар, поїздка, виступи в Харкові та прийом харків’ян відбулися на високому рівні. Учасники колективу вперше відвідали Харків і залишилися в захваті від побаченого. Усім дуже сподобалося місто, його архітектура, музеї, концертні майданчики: зал Палацу студентів НТУ «ХПІ», Будинок органної та камерної музики, а також харківські глядачі.

Ми щиро бажаємо колегам нових творчих злетів і високого задоволення від своєї творчості!

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет