О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

«Енергозбереження, електрообладнання, енергетика»


[Р. Кривобок]
#4 от 26.02.2009

Виставки

Ефективна політика енергозбереження залишається однією із пріоритетних цілей у нашій державі і є важливою складовою енергетичної безпеки України.

НТУ «ХПІ» щороку бере участь у спеціалізованій виставці «Енергозбереження, електрообладнання, енергетика». Вона збирає близько 60 учасників з України та Росії. Цього року на виставці були представлені енергоефективні технології, перспективні технології виробництва теплової та електричної енергії з альтернативних та відновлювальних джерел, сучасні передові технічні й конструкторські рішення для електротехнічного обладнання, контрольно-вимірювальних приладів і автоматики, екологічно безпечних та безвідходних технологій в різних сферах народного господарства тощо.

На стенді НТУ «ХПІ» презентувались наступні розробки: модульна теплоустановка ТS, магнітний та електромагнітний підвіс роторних машин, пускач тиристорний регульований ПТР, технологія мікродугового оксидування деталей, еталон РЕМП, автоматизована система моніторингу сонячних модулів, фрагмент сонячної батареї, автоматизований електропривод на основі двигуна з ротором, що котиться «ВНД-12/5», модульний елемент «теплої підлоги», вольтметр-астомір мережений «ВЧС-4НТ» та ін., всього 14 експонатів.

Треба відзначити активну участь у виставці таких кафедр, як інтегровані технології, процеси і апарати; динаміка і міцність машин; автоматизовані електромеханічні системи; двигуни внутрішнього згоряння; інформаційно-вимірювальні технології та системи та інші і НДКПІ «Молнія».

Відкривали виставку 18 лютого ректор нашого університету Л.Л. Товажнянський та заступник директора Департаменту економіки і комунального майна міської ради Я.А. Мусієнко (на знімку).

Ректор відзначив, що виставка дозволяє учасникам продемонструвати нове обладнання та науково-технічні розробки, обмінятись інформацією, досвідом роботи, укласти вигідні контракти, виробити спільні дії щодо забезпечення виходу України з кризи.

 

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет