О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Гармонійна особистість


[Колектив кафедри ТММіСАПР ]
#2-3 от 12.02.2009

У грудні 2008 р. наукова та педагогічна громадськість відзначила ювілей професора кафедри «Теорія і системи автоматизованого проектування механізмів і машин» А.О. Зарубіної. Ця подія дала змогу звернутися до трудового шляху ювіляра, відмітивши її значні досягнення у різних сферах діяльності.

Алла Олександрівна закінчила машинобудівний факультет Харківського політехнічного інституту, вчилася в аспірантурі під керівництвом відомого вченого, завідувача кафедри ТММ, професора Олександра Адольфовича Грунауера. Дисертацію на тему «Проектування кулачкових механізмів паливної апаратури дизелів, що мають оптимальні властивості» блискуче захистила в Новочеркаську. Відтоді був пройдений довгий шлях до вершин професійної майстерності. На сьогодні професор А.О. Зарубіна – улюблений викладач для сотень і тисяч студентів. Достатньо заглянути в Internet та ознайомитися з відвертими відгуками. Кожному студенту Алла Олександрівна приділяє увагу, ставиться доброзичливо, проявляє чуйність. При цьому матеріал викладає дуже доступно, а оцінює результати роботи студента вимогливо. Саме ці риси роблять її улюбленим викладачем, якого неодноразово відзначають студенти в своїх анкетах.

Алла Олександрівна користується загальною повагою в колективі. Вона є тим містком, що поєднує славні традиції попередників (професорів О.А. Грунауера, В.П. Ізюмського, В.О. Новгородцева) та молодих викладачів. Свою майстерність вона демонструє в навчально-методичних виданнях, велику увагу приділила покращенню змісту підручника з ТММ, що підготовлений до друку. На кафедрі завершено за її співавторством створення посібника з ТММ.

Професор А.О. Зарубіна є прикладом гармонійного сполучення навчально-методичної та науково-дослідницької роботи викладача. Вона бере найактивнішу участь у виконанні бюджетних, договірних та грантових тем. Результати досліджень складних механічних систем друкуються в багатьох статтях, доповідаються на конференціях. Алла Олександрівна – активний та небайдужий учасник наукового семінару кафедри ТММіСАПР, на якому регулярно доповідаються та обговорюються результати досліджень, матеріали кандидатських і докторських дисертацій. І завжди у неї знайдуться важливі зауваження, гострі питання та корисні поради по суті питань, що розглядаються.

Багато років професор А.О. Зарубіна є вченим секретарем вченої ради факультету. Ці обов’язки вона виконує з душею, неформально, зразково веде всю документацію.

Важко окреслити всі сторони професійної діяльності Алли Олександрівни. А ще важче розповісти про всі прекрасні риси цієї людини – ерудованої, інтелігентної, доброзичливої, уважної, ефективної, винахідливої, талановитої. А ще вона – прекрасна мама для сина та дочок, берегиня родинного вогнища та зразкова господиня. І все це – вона.

Колектив кафедри ТММіСАПР щиро вітає Аллу Олександрівну з ювілеєм, зичить їй щастя, здоров’я та довгих років успішної діяльності!

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет