О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

До 125-річчя НТУ «ХПІ»


#1 от 21.01.2009

Постанова Верховної Ради України

Про відзначення 125-річчя від часу заснування Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут»

У серпні 2010 року виповниться 125 років від часу заснування Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут».

НТУ «ХПІ» створений у 1885 році як Харківський практичний технологічний інститут. На той час це був перший технічний вищий навчальний заклад на території України. З моменту створення вуз став невід’ємною частиною науково-технічної, інтелектуальної, культурної історії України.

Враховуючи важливе значення Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут» для розвитку світової та вітчизняної освіти і науки, його позитивний внесок у розбудову економіки країни, підвищення інтелектуального та культурного рівня суспільства Верховна Рада України постановляє:

1. Відзначити у серпні – вересні 2010 на державному рівні урочисто 125-річчя заснування Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут».

2. Рекомендувати Кабінету Міністрів України:

  • у двотижневий термін з дня прийняття цієї Постанови утворити організаційний комітет з підготовки і проведення заходів щодо відзначення 125 річниці заснування Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут»;
  • у місячний термін після утворення організаційного комітету затвердити план заходів, пов’язаних з відзначенням 125 річниці заснування Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут»;
  • забезпечити випуск, введення в установленому порядку в обіг та спецпогашення поштової марки та поштового блоку, художнього немаркованого конверта, карбування та введення в обіг ювілейної монети з нагоди 125 річниці Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут»;
  • забезпечити видання присвячених 125 річниці заснування Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут» нарисів з історії університету та фотоальбому, а також наукових збірників.

3. Рекомендувати державному комітету телебачення і радіомовлення України забезпечити широке висвітлення у засобах масової інформації заходів, що проводитимуться у зв’язку з 125 річницею заснування Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут», організувати тематичні теле- та радіопередачі, присвячені цій даті.

4. Вважати за необхідне проведення в Україні наукових конференцій, симпозіумів, «круглих столів», присвячених діяльності Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут», висвітленню передового досвіду політехнічної освіти, наукових досягнень, життя та наукових здобутків відомих професорів і вчених-політехніків.

5. Контроль за виконанням цієї Постанови покласти на Комітет Верховної Ради України з питань науки і освіти.

Голова Верховної Ради України В. Литвин

25 грудня 2008 року.

№ 826-VI.

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет