О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Подорожуй з профкомом студентів!


[Профком студентів, Катерина Сумцова, Дмитро Кольчик, Наталя Касьяненко]
#25-26 от 25.12.2008

На фото: Наталя Касьяненко, Ганна Наумова, Євгенія Шарова (ІФ факультет).

Профком студентів НТУ «ХПІ» відкрив свій туристичний відділ! Тепер ми можемо подорожувати разом!

2–7 листопада наші студенти відвідали Чехію. Перша поїздка мала величезний успіх і зібрала майже півсотні студентів з різних факультетів, але з однією метою – добре відпочити і привезти безліч вражень.

Катерина Сумцова, голова профбюро ІФ факультету, один з організаторів турвідділу, відзначила: «Традиційно профком студентів організовував поїздки по Україні, а ось Європу ми ще не охопили своїми маршрутами, але так хочеться помандрувати скрізь-скрізь, веселою студентською компанією. Ось ми і вирішили організувати турвідділ, який зможе об’єднати студентів та допомогти їм цікаво подорожувати».

Скільки прекрасних митей подарувала Чехія студентам! Самих тільки приємних вражень і спогадів вистачить мінімум на кілька місяців.

Своїми спогадами з нами поділилася учасниця поїздки Наталя Касьяненко, студентка ІФ факультету: «У цій країні усвідомлюєш реальну суть речей, і, напевно, жоден з нас, всіх тих, хто побував в таємничому місті Прага, ніколи не забуде тієї побаченої краси... У лабіринтах маленьких вулиць повністю занурюєшся в таємничу атмосферу Старого міста: стародавня Порохова башта, Сословний театр, перший Празький університет, Старомєстська площа і Астрономічний годинник (куранти) з небесною механікою на ратуші, де кожну годину симпатичний скелетик дзвонить в свій дзвоник, нагадуючи всім жителям про ще одну годину прожитого життя, а у віконці над циферблатом з’являється процесія з дванадцяти апостолів.

Наступний день починався із знаменитого Страговського монастиря, потім скарби Празької Лорети, Градчанська площа, Шварценберський палац і зміна варти в Парадних надвір’ях Празького граду – резиденції чеських князів і королів. А увечері куди піти, як не «Пивними дорогами Праги», адже ніхто не може встояти перед спокусою спробувати знаменитого чеського пива!

Ну, і яка ж Чехія без поїздки до відомого у всьому світі курорту –Карлові Вари – міста живої води. Мальовниче місто, курортні колонади, оточені романтичною гірською природою. Впродовж майже двох сторіч всесвітній популярності міста сприяють лікер «Карловарська Бехеровка», мінеральна вода «Маттоні» і оригінальні вафлі Карловарські. Місто скла і рожевого фарфору з чарівною архітектурою, солодким запахом вафель і романтичною музикою курортних оркестрів. Побувавши тут одного разу, хочеться повертатися сюди знову і знову.

І наприкінці – знайомство зі стародавньою столицею Саксонії (Німеччина) – Дрезденом, одним із найбільших культурних центрів Європи: прекрасні замки, витончені палаци, Театральна площа, кінний пам’ятник королю Іоганну, чудова опера і широка річка Дрезденська Ельба. Головна визначна пам’ятка міста – видатна Дрезденська галерея, тут можна побачити «Сикстинську мадонну» Рафаеля, полотна Рембрандта, Рубенса, Тіціана. Все це знаходиться у Цвінгері – приголомшливій будівлі у стилі бароко, яка своєю чарівністю не дає відірвати очей ні на секунду, лише дивитися і насолоджуватися.

Можна годинами розповідати про чудові враження, але краще побувати і побачити цю красу на власні очі. Я вдячна профкому студентів НТУ «ХПІ» за організацію такої прекрасної поїздки!!!»

«Студентів було дуже багато з НТ, ІФ, АП, КІТ факультетів та інших. Їздили з нами навіть студенти з УІПА та університету ім. В.Н. Каразіна, адже це також відкрита поїздка, в яку можна захопити своїх друзів з інших вузів, молодих, веселих і активних, – розповів співорганізатор турвідділу Дмитро Кольчик (голова профбюро НТ факультету), – надалі ми будемо продовжувати вдалий досвід і плануємо поїздку взимку до сніжних Карпат. Шукайте оголошення з позначкою «ПУТЕШЕСТВУЙ», і подорожувати будемо разом!»

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет