О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

100 кращих фото


[П. Ніколенко]
#20 от 28.10.2008

Фотовиставка

100 фотографій, представлених на фотовиставці «Погляд на вік» у читальному залі НТБ, зацікавили і студентів, і співробітників нашого університету. Її організатором став Харківський обласний благодійний фонд «Соціальна служба допомоги», заснований в 1996 році. Основні напрями діяльності фонду – допомога дітям, біженцям і літнім людям, матеріальна і психологічна підтримка людей, реабілітація і адаптація їх у суспільстві.

Хліб-сіль політехнічного. Урочистості в День знань – посвята в студенти НТУ «ХПІ».
Фото В. Русиновського.

«Фото на виставку відібрані з великої кількості робіт, представлених на конкурс, який проводив фонд», – повідомила нам бібліотекар Ірина Андріївна Рубаєва. Кращі з них експонуються зараз на стендах читального залу. Відгуки студентів свідчать про їх серйозне сприйняття світу з його красою і животрепетними проблемами. А, значить, одне з основних покликань мистецтва – спонукати людину мислити – досягнуте.

Тематика робіт – вік. Дитинство, молодість, старість. Дивлячись на чорно-білі зображення, ми посміхаємося чарівній дівчинці, для якої все тільки починається («Світ мій, дзеркальце, скажи…», «Дівчинка і клоун», автор Марта Сенів, Львів). Нас вражає краса літньої людини, образ, овіяний ореолом мудрості прожитих років... («Мудрість», автор В’ячеслав Бабак, Харків). Мимоволі стикаємося з минулим і майбутнім, і зникає грань між ними. Ми розуміємо, що кожна людина повинна виконати свій обов’язок, в найвищому сенсі цього слова. Ми всі – це і є світ, і ми зобов’язані врятувати його, зробити чистішим і добрішим!

Бібліотека НТУ «ХПІ» чудово справляється зі своєю місією, виконує важливу роль в становленні студентів, як особистостей, проводячи подібні заходи.

 

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет