Запрошуємо студентів, викладачів, співробітників університету до читального залу № 3

[Н. Непран, зав. інформаційно-бібліографічного відділу]
#20 от 28.10.2008

НТБ НТУ «ХПІ»

Фонд читального залу № 3 довідкових та інформаційно-бібліографічних видань створений на основі контрольного примірника довідкових видань із загального фонду НТБ, а також інформаційних, реферативних та бібліографічних видань. У відкритому доступу до ваших послуг широкий вибір універсальних, тематичних енциклопедичних видань, довідників загального та загальнотехнічного змісту, різноманітних словників: мовних, термінологічних, біографічних; путівників, бібліографічних покажчиків, реферативних журналів (на паперових та електронних носіях інформації – CD), якими ви завжди зможете скористатися. Для вас, користувачі, організовані зручні умови роботи. Створено автоматизоване робоче місце – (АРМ «Читач»). За допомогою програми «FALCON» ви зможете ознайомитись з 32 електронними базами даних РЖ ВІНІТІ з таких комплексів, як «Машинобудування», «Металургія», «Механіка», «Охорона навколишнього середовища», «Транспорт», «Корозія і захист від корозії», «Хімія», «Електротехніка», «Енергетика» (з 2007 р.).

Традиційно в інформаційно-бібліографічному відділі проводяться заняття зі студентами-першокурсниками, які мають змогу швидко освоїти систему каталогів і картотек, отримати навики роботи з ними, навчитись пошуку в електронному каталозі, ознайомитись з правилами складання бібліографічних описів різних документів, з правилами оформлення списків використаних видань до курсових, дипломних проектів та багато іншої корисної інформації, необхідної для подальшого навчання.

Розширений пошук у базі даних «Міжрегіональний аналітичний розпис статей» (МАРС), де розміщується повний аналітичний розпис статей, понад 1262 назв російськомовних журналів та у зарубіжній базі даних EBSCO (понад 5500 повнотекстових наукових журналів з природничих і гуманітарних дисциплін, економіки, фінансів, управління) буде особливо цікавим аспірантам, магістрам та студентам, які займаються науково-дослідною роботою.

Усі бажаючі можуть скористатися повнотекстовою інформаційно-пошуковою системою «Ліга: Закон», де відображається в повному обсязі актуальна правова інформація.

З новинками видань, що надходять до загального фонду НТБ, можна ознайомитись на Днях інформації. Графік проведення розміщений на сайті бібліотеки на сторінці відділу – http://library.kpi.kharkov.ua/bibliogr.html

Бібліографи виконують довідки за запитами користувачів, надають консультації з питань використання довідково-пошукового апарату і алгоритму пошуку в електронному каталозі, укладають бібліографічні списки, систематизують статті за таблицями УДК та ББК. За замовленням кафедр готують тематичні науково-допоміжні покажчики, персональні бібліографічні покажчики до ювілеїв викладачів вузу, укладають бюлетені нових надходжень, організовують та проводять книжкові виставки до ювілеїв учених та до науково-практичних конференцій, які проводить університет.

Ми раді вітати вас і готові залюбки допомогти у пошуку необхідної інформації!!!

У нас завжди:

Цікаво!

Маємо багатий фонд довідкових видань:

Швидко!

Електронні бази даних:

Зручно!

Надійно!

Є можливість скопіювати бібліографічну інформацію на зручний для вас носій.

Якісно!

Інформаційне обслуговування проводять висококваліфіковані та досвідчені спеціалісти.

Завітайте до інформаційно-бібліографічного відділу уже сьогодні!!!

Чекаємо на вас у кім. № 5 (ГАК, 1-й поверх) та у читальному залі № 3 (кім. 210, 2-й поверх). Тел: 707-60-61; 707-68-88.

 

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет