Якщо ви збираєтесь працювати за кордоном, перш за все, треба подбати про свою безпеку!

#18-19 от 15.10.2008

Сьогодні багато українських громадян отримують пропозиції працювати або навчатись за кордоном. Жінки та дівчата охоче погоджуються на шлюб з громадянами зарубіжних країн. На жаль, не завжди такі пропозиції закінчуються на користь наших співвітчизниць та співвітчизників – людей продають як товар.

Торгівля людьми – злочин, який карається Законом України (ст. 149 Кримінального кодексу України).

Ви, мабуть, бачили оголошення в газетах про роботу за кордоном? Ви, мабуть, хотіли відгукнутись на одну з таких пропозицій? Вам розповідали друзі про чудове життя за кордоном та про дівчат, юнаків, що працюють у Греції чи Німеччині й отримують багато грошей? Якщо хтось запропонує вам роботу за кордоном і пообіцяє великий заробіток, перед тим, як відгукнутись на привабливу пропозицію та зробити свій вибір:

Ваш паспорт належить тільки вам! Нікому не довіряйте свій паспорт! Цей документ повинен завжди бути з вами! Закон на вашому боці!

Пам’ятайте! Не допускається стягнення будь-яких видів попередніх оплат за посередництво в працевлаштуванні за кордоном до укладання громадянином трудового договору з іноземним роботодавцем!

По більш детальну інформацію звертайтесь до Міжнародного правозахисного центру La Strada – Україна.

Тел. 8 800 500 22 50 (безкоштовно зі стаціонарного телефону).

Управління у справах сім’ї, молоді та спорту Київської районної у місті Харкові ради.

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет