О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Біля самого синього моря…


[М. Михайлина, вихователь 3 загону]
#18-19 от 15.10.2008

Літо – 2008

Щоб добре провести відпустку чи канікули, зовсім не обов’язково вирушати «за три моря». Україна має безліч прекрасних куточків. Наприклад, узбережжя Чорного моря та Сіверського Дінця! Це дивовижні місця: Чорне море, морське повітря, гори, прекрасна природа. Більше 40 років існують дитячі зміни у оздоровчих таборах «Спортивний» та «Політехнік», де щорічно відпочивають більше 200 дітей.

Цього року «Спортивний» гостинно прийняв на оздоровлення та відпочинок 118 хлопців та дівчат.

Підготовка до дитячої зміни у таборі «Спортивний» починається задовго до самого заїзду. Та ось усі приготування завершені і можна вирушати у путь.

Хвилююча зустріч вихователів та дітей відбулася 2 червня спочатку у Палаці студентів, а пізніше на харківському возкалі. Прощання з батьками, пояснення вихователів, заступника начальника табору О.О. Сєдової та голови профкому А.Й. Фоміна, перші сльози розлуки... Здається, кожного року переживаєш одні й ті ж почуття.

До приїзду маленьких мешканців табір готувався заздалегідь. І треба віддати належне директору табору Ю.В. Дмитрієвському, співробітникам, нашим покоївкам та вихователям, які доклали чимало зусиль, щоб «Спортивний» якнайкраще зустрів дітей та подарував їм незабутній відпочинок.

І це вдалося. Спортивні змагання та розважальна програма (її, як завжди, підготувала Оксана Вікторівна Саввова) не давали дітям нудьгувати. Виступали вихователі, розважаючи дітей кумедними постановками, виступали самі діти, показуючи свої таланти. Усіх відпочиваючих вразила вокальними даними Настя Голобородько (3 загін), яка стала переможцем конкурсу «Шанс – «Спортивний». Запальними танцями підкорили глядачів Ксюша Бабаджанян (3 загін) та колектив 1 загону, до складу якого ввійшли Ріта Махраєва, Христина Жихар, Юля Шабанова, Катя Богачук, Даша Бало та Аня Степук.

Особливо запам’яталися цьогоріч День казки та постановка «Сорочинського ярмарку» Миколи Гоголя. В обох заходах активну участь брали діти. Для постановки казки кожен загін мав змогу обрати один із творів Шарля Перро. Герої «Попелюшки», «Хлопчика-мізинчика», «Кота у чоботях», «Червоного капелюшка» радували усіх мешканців табору.

А «Сорочинський ярмарок» просто вражав! Вихователі дотримувались тексту Миколи Гоголя, а діти мали змогу виявити свою любов до української мови: дотепні гуморески, українські вірші, пісні! Усе це було «розбавлене» танцями.

І, звичайно ж, День навпаки. Для тих, хто ще не знає, що це, поясню. Це коли у таборі дівчатка одягаються хлопчиками і навпаки. А вранці замість звичної зарядки ми святкуємо прихід Нового року.

Як завжди, заповзято взялися діти до підготовки Дня юного підприємця, адже за отримані за надання послуг спартакси (це валюта нашого табору) можна було викупити відміну зарядки, тихої години, купання без регламенту, катання на фізруках та багато інших, не менш цікавих лотів. Наприклад, третій загін викупив прокат фізрука, зажадавши замінити свого О.Л. Зуєнка на М.І. Рищенка – фізрука 1 загону. Звичайно ж, діти 1 загону обурилися, адже їм ніяк не хотілося мінятися. Довелося вирішувати цю проблему, та ми, вихователі, швидко знайшли компроміс, обмінявшись вихователями до тихої години. Здається, усі діти залишилися задоволеними.

І, звичайно ж, щоденні дискотеки, які проводив В.Б. Кабашний.

Та були й казуси, так ми довідалися, що у нашому таборі є «День бомжа». Це коли в їдільні нічого не готують, а кожен їсть, що сам знайде, або упіймає. Так пожартував перший загін над хлопцем, який вперше відпочивав у «Спортивному».

Мабуть, тому, хто ніколи не працював з дітьми, може здатися, що робота у таборі – суцільні розваги. На жаль це не так. Були і конфлікти, і сльози. З усім цим допомагали впоратися заступник начальника табору О.О. Сєдова, лікар І.В. Вельможна та медсестра Н.В. Капінос.

Та попри всі дрібні негаразди, що виникали, можу сказати, що зміна 2008 року у таборі «Спортивний» пройшла «на ура»! Надовго запам’ятаються герої постановок у виконанні А.Ю. Усика, М.І. Рищенка, О.В. Христич, М.М. Шабанової, Л.В. Руденко, О.Л. Зуєнка та інших вихователів. Усі діти отримали подарунки, грамоти, які турботливо запаковувалися під кінець зміни, аби не зім’ялися, щоб по приїзді додому порадувати своїми досягненнями батьків. До речі, кожен вихователь отримав подяку за індивідуальні досягнення.

Приїжджайте до «Спортивного». Оздоровлення морським повітрям, купання та розваги тут забезпечені!

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет