О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

По-новому глянути на всю Україну


#18-19 от 15.10.2008

Петро Андрійович Ющенко народився 1946 року в с. Хоружівка на Сумщині. Закінчив Харківський інститут інженерів комунального господарства. Двічі був обраний народним депутатом України. У Верховній Раді четвертого скликання працював у Комісії з питань культури і духовності. Голова громадського об’єднання «За помісну Україну».

Ініціатор виставки видатних постатей України-Руси – про духовну культуру і слушний час для відродження київського православ’я.

Петро Ющенко – організатор виставки що експонувалася в Українському домі, – вважає:

«Виставка «Свята Русь-Україна: Видатні постаті» дасть людям змогу по-новому глянути на всю Україну. Слід у душі нашій народній обновити істину. Так, наприклад, вдалося зібрати таку повноту мистецького вираження історії. У підготовці виставки брали участь усі області України, наші посольства у різних державах, діаспора. Кожна область написала своїх героїв різних історичних періодів. Найбільше навантаження випало на Київ, Чернігів і Західну Україну, яка знайомить нас із духовним життям також українських греко-католиків і римо-католиків. З областями робота триває вже місяців шість, а взагалі працювати над виставками розпочали рік тому. Тому ми займалися музеєм українців у світі, аби дослідити, який внесок зробили наші люди за межами України або ж тут показали рівень досягнень, що виступав за межі національного. Держава не виділила грошей на цю виставку, тут задіяні кошти меценатів і організації «За помісну Україну».

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет