О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

В НТУ «ХПІ» проходять мої кращі роки


#18-19 от 15.10.2008

Магістрант економічного факультету Надія Перерва, стипендіат Харківського міського голови – одна з кращих студенток не тільки на факультеті, а й у вузі. Відмінне навчання (за всі роки – жодної четвірки, перше місце в другому етапі Всеукраїнської олімпіади з управління персоналом) вона успішно поєднує з активною науковою роботою (автор 4 наукових статей, виконавець держбюджетної НДР, учасник трьох Міжнародних наукових конференцій, переможець Всеукраїнського конкурсу наукових робіт студентів), плідно використовує набуті знання на практиці (паралельно з навчанням вона працює адміністратором виставкового залу міжнародного автомобільного холдінгу «Атлант-М»). Під час бесіди з нашим кореспондентом Надія розповіла про себе і про своїх товаришів.

«Я закінчила середню школу смт Хорошево і завжди мріяла стати студенткою такого всесвітньо відомого і славетного своїми традиціями університету, яким є НТУ «ХПІ». Ще навчаючись у школі, я хотіла стати економістом-менеджером, багато цікавого про цю професію почула від своїх батьків. П’ять років тому моя мрія стала реальністю, і я стала студенткою групи ЕК-43а економічного факультету. Слід сказати, що мені дуже пощастило з групою, де зібрались добре підготовлені і мотивовані на навчання студенти. Хотілося б назвати деяких з них: Тетяна Салькова, Ірина Гришина, Олексій Єпішкін, Ігор Лубенець, Аня Костенко, Світлана Шевелєва та інші, які навчаються тільки на «відмінно». Щоб чіткіше представити нашу групу, наведу тільки один приклад – більше половини студентів закінчили бакалаврську програму з відзнакою. Слід сказати, що погано на економічному факультеті навчатися неможливо (звичайно, якщо є бажання навчатися), бо на кафедрах факультету працюють справжні професіонали, закохані в свою справу викладачі, які вкладають всі свої знання в наші голови, роблять все для того, щоб ми стали гарними фахівцями і ще вище підняли імідж нашого університету в Україні та за її межами. Я назву лише кількох із тих, хто особливо мені сподобався. Це старші викладачі Л.В. Болотіна та В.А. Кубинський, доценти Я.А. Максименко, В.М. Кобєлєв, О.І. Савченко, Н.В. Шибаєва, професори Л.В. Перевалова, С.А. Мехович, М.І. Погорєлов та ін. Завдяки їх зусиллям мені ще до закінчення університету вдалося дещо зробити.

Надзвичайно цікавою і важливою була моя участь разом з однокурсниками О.Єпішкіним та І.Гришиною у виконанні факультетських держбюджетних НДР, присвячених питанням інтелектуальної власності та підвищенню ефективності роботи промислових підприємств. На матеріалах цих НДР я підготувала кілька наукових праць, сутність яких доповідала на Міжнародних конференціях MicroCAD, за матеріалами останніх виходили збірки наукових праць. Але найбільше я запам’ятала участь у роботі науково-практичної Міжнародної студентської конференції, яка відбулася в столиці Бельгії Брюсселі та була присвячена питанням адаптації України до вимог Болонського процесу. Я і мої товариші з факультету Наталя Віхляєва та Олена Могилко на довгі роки збережемо у пам’яті те свято студентської науки, можливість брати участь в якому нам надав економічний факультет НТУ «ХПІ». Про свої враження від конференції ми потім розповідали не тільки в нашому університеті, але й на телеканалах АТВК та СТБ.

Також слід розповісти і про свою участь у Всеукраїнських олімпіадах та наукових конкурсах. Я глибоко вдячна своєму викладачу, доценту О.І. Савченко, під керівництвом якої я виконала бакалаврську роботу з моделювання конкурентних переваг промислового підприємства. Потім на її базі підготувала наукову роботу, з якою в минулому році виступила на Всеукраїнському конкурсі в м. Донецьку в університеті ім. Туган-Барановського і отримала диплом переможця цього конкурсу.

В цьому ж році мені та Наталі Віхляєвій випала честь захищати ім’я нашого факультету і університету в другому турі Всеукраїнської олімпіади в Національному економічному університеті (Київ). І тут підготовка студентів на економічному факультеті НТУ «ХПІ» отримала високу оцінку. Мені вдалося зайняти перше місце в олімпіаді з дисципліни «Управління персоналом», а Наталя стала кращою з дисципліни «Економіка праці».

І нарешті декілька слів про мою, вже професійну, кар’єру. Завдяки Центру кар’єри НТУ «ХПІ», який спільно з деканатом економічного факультету щорічно проводить ярмарки робочих місць і тренінги з пошуку роботи, мені вдалося потрапити в коло претендентів на вакансії в Міжнародному автомобільному холдінгу «Атлант-М». Успішно пройшла кілька співбесід, до яких нас добре підготували викладачі факультету В.А. Кучинський та О.В. Решетняк, і була запрошена на посаду адміністратора виставкового залу, де працюю з липня цього року. Слід зазначити, що всі набуті знання з управління персоналом мені зараз стали в нагоді. Хоча поєднувати навчання і роботу вкрай важко, але це приємна ноша і вона мене зовсім не обтяжує. Я буду намагатися не знизити своїх показників у навчанні і паралельно успішно опановувати обов’язки адміністратора.

І про майбутнє. Я не хочу залишати славетний Політех. Я мрію про наукову роботу, не виключаю можливості навчання в аспірантурі. Я пишаюся тим, що все це стало можливим завдяки нашому університету і колективу викладачів, які працюють в ньому під керівництвом відомого в світі вченого і організатора науки, професора Л.Л. Товажнянского. Всім вам я глибоко вдячна!»

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет