О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Студенти групи О-45б на ЗАТ«Приколотнянський ОЕЗ»


[Ю. Сидоренко, Н. Попова, К. Шалабаєва, студенти групи О-45б]
#15-16 от 15.09.2008

Після третього курсу перед нами стало питання: виробнича практика на харківських підприємствах та домашня оселя чи виїзд за межі міста на завод та три тижні самостійного життя? Переважило бажання випробувати себе. Вирішили їхати до Приколотнянського олійно-екстракційного заводу, що є одним з потужних підприємств олійно-жирової галузі України.

Керівництво підприємства надало нам змогу безкоштовного проживання у комфортабельному готелі та створило сприятливі умови у вивченні технологічного процесу та обладнання. Всюди ми зустрічали доброзичливе ставлення та допомогу з боку працівників, починаючи з директора заводу Лариси Анатоліївни Лізантан до робітників усіх цехів – за що ми їм дуже вдячні!

Унікальність нашого перебування на заводі в тому, що ми опинилися тут під час капітального ремонту. Обладнання знаходилось у розібраному стані, завдяки чому ми отримали безцінний досвід з вивчення механізму дії апаратів. Також ми стали свідками пробного запуску підприємства з наладкою обладнання і подальшою його ефективною експлуатацією. На наших очах купа нерухомого металу перетворювалася на один суцільний безперервно діючий організм, що є складовою частиною технологічної лінії, на якій кожна деталь має важливе значення.

Ми детально вивчили рушально-віяльний, пресовий, екстракційний, рафінаційний цехи, а також складські приміщення, градирні, побували на екскурсії у фасувальному цеху. В цеху рафінації одному з нас (М.А. Непочатову, група О-45а) була надана можливість працювати на посаді апаратника, це дало йому змогу під час захисту вільно орієнтуватися в технологічному процесі і докладно доповісти про даний цех.

Оскільки керівником практики від підприємства виступала зав. виробництвом А.К. Бреславська, ми зрозуміли наскільки важливо керівнику знати не тільки всі стадії виробництва, а й вміло керувати великою кількістю людей.

Результати нашої роботи були оцінені не тільки на підприємстві, а й викладачами кафедри технології жирів та представниками методвідділу НТУ «ХПІ», а також нашими одногрупниками під час презентації матеріалу практики. Під час підготовки і проведення захисту ми відчули дух змагання поруч із двома групами, які проходили практику на «Харківському жиркомбінаті», впевнились у правильному виборі місця практики. Практика в ігровій формі навчила нас плідно працювати в колективі, набирати досвіду під час обговорення суто професійних питань.

Слід відзначити вагомий вклад нашого куратора, а за сумісництвом і керівника практики від університету О.І. Мочалової, завдяки якій і було організовано наш виїзд і перебування у с. м. т. Приколотному.

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет