О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Нове життя аудиторії № 1


#15-16 от 15.09.2008

День знань у нашому університеті був відзначений знаменною подією – урочистим відкриттям відновленої 214-ї, зараз аудиторії № 1, в електротехнічному корпусі. Її реставрація – це ще один крок у поступальному процесі, що його проводить ректорат НТУ «ХПІ» у збереженні, зміцненні й поліпшенні історичної бази Політеху. Адже його корпуси – це пам’ятки архітектури з більш як 100-літньою історією.

Таким є і електротехнічний корпус, збудований клопотами засновника електротехнічної освіти в Україні професора П.П. Копняєва за проектом академіка архітектури О.М. Бекетова.

Ректор Л.Л. Товажнянський звернувся до присутніх з вітанням з приводу свята – Дня знань. Разом з політехніками його відзначають спеціалісти будівельної компанії «Укрвостокреставрація», які зробили великий внесок у відновлення історичного вигляду нашого університету. Вони реставрували Палац студентів і ось цю аудиторію, стіни якої пам’ятають багатьох видатних професорів політехнічного, у першу чергу – Петра Павловича Копняєва. Ректор висловив подяку президенту цієї компанії М.В. Пахольчику, її директорові І.В. Петик, головному економісту В.М. Пахольчику, головному енергетику В.Г. Галаздарову та прорабові С.Б. Доброскоку. Величезна заслуга в успіху цієї справи проректорів НТУ «ХПІ» О.Г. Романовського та М.К. Чеботарьова, начальника технічного відділу В.К. Клімова, керівника групи Н.П. Шателен, інженерів В.С. Прилуцького, І.М. Шептун та інших працівників університету. З напутніми словами до студентів звернулися також професори П.О. Качанов – зав. кафедри; О.П. Лазуренко – декан; проректори О.Г. Романовський, Є.І. Сокол. Вони побажали студентам успіхів на шляху здобуття знань, збереження традицій НТУ «ХПІ», бережного ставлення до його навчальної бази, яку так турботливо підготували до початку навчального року. Оплесками зустріла аудиторія виступ професора, д. ф.-м. н. Ф.С. Рофе-Бекетова – онука знаменитого архітектора (на знімку).

Навчальний рік для першокурсників АП та КІТ факультетів розпочався з лекції ректора, лауреата Державної премії України, Заслуженого діяча науки і техніки України Л.Л. Товажнянського.

Фото В. Русиновського

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет