О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Вітаємо декана!


#13 от 17.06.2008

10 липня 2008 року виповнюється 60 років деканові економічного факультету, доктору економічних наук, професору Перерві Петру Григоровичу.

Минулі роки були надзвичайно плідними для професора П.Г. Перерви. Він був одним із організаторів підготовки економістів і менеджерів у нашому університеті, а з моменту створення економічного факультету є його деканом. Під його керівництвом економічний факультет став одним з найбільших та найвідоміших факультетів університету. Петро Григорович відомий як талановитий науковець, на рахунку якого понад 300 наукових праць, серед яких десятки монографій, підручників та навчальних посібників. Добре відома його наукова школа, яка має на своєму рахунку значну кількість кандидатів і докторів економічних наук.

Він є дійсним членом академії економічних наук України, членом українсько-американсько-польської асоціації вчених по сприянню якості бізнес-освіти в Україні, відповідальним редактором наукового збірника «Технічний прогрес і ефективність виробництва» (м. Харків), заступником редактора наукового журналу «Енергетика, енергозбереження та енергоаудит», членом редколегії наукових журналів «Реклама та маркетинг», «Інтелектуальна власність» (м. Київ), «Економіка і бізнес» (м. Мішкольц, Угорщина), «Економікс» (м. Магдебург, Німеччина); членом фахової та науково-методичної ради Міносвіти і науки України з економіки та менеджменту для класичних університетів, членом акредитаційної комісії МОН України зі спеціальностей «Менеджмент організацій» та «Інтелектуальна власність», членом Правління асоціації вузів України по розвитку менеджмент освіти, членом двох спеціалізованих рад по захисту докторських дисертацій.

Професор П.Г. Перерва є також науковим керівником ряду Міжнародних наукових проектів, які фінансуються фондами ІНТАС, ТЕМПУС, ТАСІС. Має широкі наукові зв’язки з науковцями університетів Німеччини, Угорщини, Франції, Бельгії, Фінляндії, Іспанії, Румунії, Польщі, Болгарії, США та ін.

Серед нагород Петра Григоровича слід відзначити золоту медаль Мішкольцського університету (Угорщина), грамоти Міністерства освіти та науки України, нагрудний знак-відзнака мера м. Харкова «За старанність» та інші. В 2006 році він став переможцем обласного конкурсу «Вища школа Харківщини – кращі імена» в номінації «Кращий декан». В 2008 році йому присуджена іменна стипендія Харківської обласної державної адміністрації в галузі науки ім. М.І. Туган-Барановського.

Колектив економічного факультету знає Петра Григоровича як порядну, добру та чуйну людину, що готова в будь-яку мить прийти на допомогу своїм колегам. Його високі моральні і людські якості принесли йому заслужену повагу як серед співробітників університету та факультету, так і серед студентів.

Професори і викладачі, співробітники, аспіранти та студенти економічного факультету бажають своєму дорогому декану доброго здоров’я, достатку і благополуччя, успіхів у праці, подальших творчих здобутків, щастя і всього найкращого на довгі роки!

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет