Безпека життєдіяльності

[Є. Ящеріцин]
#11-12 от 22.05.2008

ІІ тур Всеукраїнської студентської олімпіади з цієї дисципліни вчетверте приймав наш університет 16–19 квітня.

На знімку: декан МТ факультету, професор М.А. Погрібний нагороджує переможця олімпіади Олену Халявку.

За наказом ректора, професора Л.Л. Товажнянського в НТУ «ХПІ» було створено оргкомітет олімпіади, який очолив проректор, професор Є.І. Сокол. До складу оргкомітету увійшли декан механіко-технологічного факультету, професор М.А. Погрібний, завідувач кафедри «Охорона праці та навколишнього середовища», професор В.В. Березуцький, інші відповідальні особи. Ректорат виділив необхідні приміщення та кошти на проведення олімпіади. Він особисто опікувався проведенням цього заходу на високому рівні. Для участі у ІІ турі олімпіади від нашого вузу були рекомендовані студенти В.Гончар (ІФ-54а), Л.Садовенко (ІФ-54б), О.Халявка (МТ-46), І.Шпак (МТ-35).

17 квітня в НТУ «ХПІ» зібрались 138 студентів з 57 вищих навчальних закладів і 23 міст України. Всі вони – переможці І туру олімпіад у своїх alma mater. Харків зустрів їх холодною дощовою погодою, але незважаючи на це, як у перший (теоретичний), так і в другий (практичний) дні проведення олімпіади тривала напружена боротьба.

Для коректного підбиття підсумків переможців та врахування особливостей навчальних програм студентів різних вузів учасники були розбиті на 5 груп: сільськогосподарські та спеціалізовані – 12 вузів (28 студентів); гуманітарні, педагогічні та комп’ютерні – 11 вузів (34 студенти); національні, економічні та державні вищі навчальні заклади – 10 вузів (24 студенти); транспортні, туристичні та міського господарства – 11 вузів (29 студентів).

У результаті роботи авторитетного журі, до складу якого входили голова науково-методичної комісії Міністерства освіти та науки України з напрямку «Безпека життєдіяльності людини» О.І. Запорожець, В.В. Березуцький, А.В. Русаловський, І.В. Іванова, В.О. Михайлик, а також інші провідні фахівці з БЖД – Т.С. Бондаренко, В.В. Горбенко, В.Ф. Райко, Ю.О. Куліш, І.В. Левченко, І.В. Уряднікова – було визначено переможців. Одне з перших місць (усього було 5 перших, других і третіх місць) посіла студентка Олена Халявка (МТ-46).

Сонячної квітневої днини стіни старовинного ректорського корпусу відлунювали дружні оплески на честь переможців. У вільний час молодь з різних кутків України отримала можливість ознайомитися з нашим містом, оглянути виставки та музеї.

На заключному зібранні було сказано чимало добрих слів на адресу ректорату НТУ «ХПІ», особисто ректора, професора Л.Л. Товажнянського, членів журі та організаторів олімпіади, професора В.В. Березуцького, доцента І.В. Гуренко та інших співробітників кафедри «Охорона праці та навколишнього середовища».

За дорученням оргкомітету олімпіади Є. Ящеріцин, асист. каф. «ОП та НС»

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет