О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Всеукраїнський студентський з ДВЗ


[М. Михайлина]
#11-12 от 22.05.2008

На знімку В.Русиновського учасники конференції (зліва направо): В.Посполіта, М.Черниш, С.Астіон, Є.Красільщиков та В.Ізвольський.

13–15 травня у нашому університеті відбулася науково-практична конференція Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з природничих, технічних і гуманітарних наук з галузі «Теплові двигуни», яка проводилася в рамках Фестивалю до Дня науки України. Галузеву конкурсну комісію очолив проректор з наукової роботи НТУ «ХПІ», завідувач кафедри двигунів внутрішнього згоряння (ДВЗ) НТУ «ХПІ», професор Андрій Петрович Марченко.

Цього року на розгляд галузевої комісії свої роботи представили 32 студенти з 16 вузів України.

Самі студенти-науковці раді були побувати в НТУ «ХПІ». Вони віддали максимум зусиль роботі над своїми науковими проектами, які є актуальними та цікавими. Так, наприклад, Михайло Черниш (Національний транспортний університет, Київ, ІІІ місце) представив роботу «Застосування біетанолу як добавки до бензину для живлення двигунів внутрішнього згоряння з іскровим запаленням», у якій досліджуються екологічні характеристики палива при збереженні показників роботи двигуна. «Участь у цій конференції мені, четвертокурснику, дає впевненість у своїх силах, дає змогу перевірити себе, а також це – значна допомога у підготовці дипломного проекту».

Віталій Посполіта (Хмельницький національний університет, ІІІ місце) робив дослідження зносу підшипників розподільчого валу двигуна ВАЗ в період пуску. Ця робота викликала жваве обговорення членів конкурсної комісії. «Дослідження цієї тематики ми продовжуємо, – підсумовує свій виступ Віталій. – Ця конференція – чудова можливість дізнатися, над якими темами працюють інші вузи, поділитися власними результатами, здобути призові місця для університету».

З Миколаєва приїхав представити результати своєї роботи Єгор Красільщиков (Національний університет кораблебудування ім. адмірала Макарова, І місце): «На нашій кафедрі ми проводили актуальні дослідження з підвищення ефективності судових ДВЗ охолодженням повітря в тепловикористовуючих абсорбційних холодильних машинах. Захист наших здобутків дає змогу не лише самоствердження, а й, це мабуть головне, підбору матеріалів для подальшої наукової роботи, адже я збираюся вступати до аспірантури».

А Віталій Ізвольський (НТУ «ХПІ», ІІ місце) уже не вперше представляє свою наукову роботу на конференціях. Нещодавно він брав участь у науково-практичній конференції магістрантів, яка проходила в березні цього року. «Свою роботу з розробки основних елементів сумішоутворення для вітчизняного автомобільного дизеля я виконував на замовлення КП ХКБ з двигунобудування. Доповіді на конференціях дали мені змогу спробувати свої сили в публічних виступах. Ті зауваження та побажання, які висловили члени конкурсної комісії, я обов’язково використаю під час захисту магістерської роботи».

Після підведення остаточних підсумків конференції голова галузевої конкурсної комісії, професор Андрій Петрович Марченко привітав юних науковців, представників різних регіонів України і зазначив, що їх наукові праці – це вже великий вклад у справу відродження вітчизняної науки в галузі «Теплові двигуни» та побажав молодим людям наступних творчих надбань.

 

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет