О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

«Силіконова долина» в НТУ «ХПІ»


#11-12 от 22.05.2008

На знімках В. Русиновського: так виглядає «Силіконова долина» в нашому університеті;

16 травня у НТУ «ХПІ» відкрився Навчально-науково-виробничий комплекс системного аналізу, інформатики і управління «Силіконова долина» НТУ «ХПІ» та ТОВ «Телесенс».

ТОВ «Телесенс» – є одним з провідних українських розроблювачів програмного забезпечення. Основними напрямками діяльності компанії, заснованої в 1998 році, є розробка і просування комплексних програмних рішень у галузі телекомунікацій на ринках країн СНД, Європи, Азії, США і розробка програмного забезпечення «під замовлення». Комплекс «Силіконова долина» є однім із перших високотехнологічних об’єднань підприємств та вузів в Україні в сфері ІТ.

Церемонія відкриття комплексу була присвячена українському Дню науки та Всесвітньому Дню інформаційної спілки, який за ініціативою ООН святкується 17 травня. Участь у відкритті взяли Голова Харківської обласної державної адміністрації А.Аваков, директор «Телесенсу» Е.Рубін, а також спеціалісти найкрупніших учбових закладів України, підприємств ІТ-індустрії, представники профільних об’єднань. Серед них – ректор НТУ «ХПІ», професор Л.Товажнянський, професор НТУУ «КПІ», декан факультету інформатики та обчислювальної техніки А.Павлов, завідувач кафедри Національного технічного університету «Львівська політехніка» В.Пасічник, віце-президент асоціації «ІТ-Україна» по роботі з вузами І.Мендзебровський, представники таких найкрупніших ІТ-компаній України, як SoftServe Business Systems, Телесенс, NIX Solution, Validio, DBBest, Хартеп та інші.

стрічку перерізали (зліва направо) губернатор А. Аваков, директор «Телесенсу» Е. Рубін та заступник голови Харківської обласної ради В. Заковоротний.

Це визначна подія для НТУ «ХПІ», адже створення такого Комплексу знаменує собою перехід на якісно новий рівень взаємозв’язку виробництва і освіти. Серед головних цілей Комплексу – рішення міжнародних і державних науково-технічних проблем, підготовка, підвищення кваліфікації інженерних та науково-педагогічних кадрів на світовому рівні, залучення професорсько-викладацького складу до реального виробництва, а студентів старших курсів – до виробничої діяльності. Для досягнення мети діяльності Комплексу поставлені наступні основні завдання такі як: формування гармонійних умов для найбільш повної реалізації потреби особистості в професійній підготовці; виконання держзамовлення й договірних (комерційних) зобов’язань НТУ «ХПІ» по підготовці фахівців світового рівня і гуманістичного світогляду, здатних адаптуватися до умов ринку; підготовка, у тому числі для закордонних країн, науково-педагогічних кадрів вищої кваліфікації – докторів і кандидатів наук відповідно до переліку наукових напрямків ВАК України; всебічний розвиток взаємовигідної співпраці Комплексу із закордонними навчальними закладами та суб’єктами господарювання, проведення спільних науково дослідницьких робіт, виконання виробничих замовлень, обмін інформацією, а також додаткове позабюджетне фінансування виробничо-господарської діяльності, учбово-наукової бази, матеріального стимулювання й соціального захисту членів трудового колективу.

Співпрацювати в рамках Комплексу будуть 5 кафедр НТУ «ХПІ», 30 професорів і докторів наук, 100 доцентів і кандидатів наук, 30 аспірантів і 2000 студентів, які будуть виконувати реальні проекти з розробки програмного забезпечення, які надані компанією «Телесенс».

 

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет