О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Кримський берег чекає


[О. Сєдова, заступник начальника табору «Спортивний»]
#9-10 от 25.04.2008

Ректорат та профспілка нашого університету постійно піклуються про здоров’я співробітників і їх дітей. Щорічно організовується відпочинок у таборах «Спортивний» (спортивно-оздоровча база «Студентський» НТУ «ХПІ») поблизу Алушти та «Політехнік» у Фігуровці, кожен з яких має власні переваги. «Політехнік», наприклад, розташований серед соснового лісу на мальовничих берегах Сіверського Дінця. А «Спортивний», як завжди, дарує тепле Чорне море, цілюще морське повітря, гори, прекрасну природу. Щороку дитяча зміна гостинно приймає близько 100 хлопців та дівчат до табору «Політехнік» і 120 – до «Спортивного». Слід відзначити, що батьки сплачують лише 20 відсотків від вартості путівки на Чорне море, і 10 – на Сіверський Дінець.

«Наш табір знаходиться в мальовничому місці, – розповідає Юля Шабанова, 1 загін. – Прекрасна природа: рослини, море! Ми маємо можливість дихати цілющим морським повітрям, загоряти, купатися. Так хочеться скоріше повернутися до «Спортивного»!

Здається, нещодавно ми попрощалися з Кримським узбережжям, з табором, та ось вперше пригріло весняне сонечко, і думками знову линеш до табору, згадуючи минулі зміни. Мабуть, це вже такий синдром, приємний, хвилюючий, і на нього страждають ті, хто хоча б кілька разів працював у дитячому таборі. «На мою думку, – говорить Іра Бєльцова (1 загін), – для дітей, хто хоча б один раз побував у «Спортивному», відпочинок там став справжнім святом – сумувати та нудьгувати не було коли! Особливо 1, 2 та 3 загонам подобалися дискотеки».

Уже зараз активно ведеться робота – підготовка до нової зміни починається зазвичай задовго до самого заїзду. Підбір вихователів та персоналу, численні інструктажі з охорони праці, пожежної безпеки. Н.В. Капінос – незмінна медсестра – уже зараз розробляє перспективне меню, що відповідало б усім вимогам за вмістом корисних речовин, було різноманітним.

Незмінний організатор свят – О.В. Саввова – уже розробляє цікаву програму. Як завжди, дітей порадують веселі тематичні дні фестивалю, казки, які дають змогу дітям якомога ширше розкрити свої артистичні таланти, а гуртки та спортивні секції допоможуть проявити себе як художники, або як спортсмени. «У таборі дуже гарно, – ділиться враженнями представниця 5 загону Катя Шумейко. – Ми готували з вихователями виступи, розповідали вірші, співали пісні, вигадували казки та грали в різні ігри».

Не менше роботи зараз мають і вихователі, які розробляють емблеми загонів, заздалегідь готуються до свят та конкурсів. Особливо важливим моментом є пошук костюмів, яким займається не лише організатор, а усі працівники табору.

Михайло Христич, 2 загін: «У таборі мені дуже подобається, добрі вихователі, фізруки. Минулого року ми багато купалися. Дуже корисною була для нас тиха година, під час якої можна було відпочити. Але були речі, які викликали неприємні емоції: це сходи, котрі доводилося долати щоразу на шляху до столової, та, на жаль, не часті походи на мис Плака. Та у «Спортивному» гарно: і відпочинок, і спорт, і розважальна програма, а ще дуже хочеться, щоб нам організували прогулянку по морю на катері».

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет