О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Чемпіон виховує майбутніх чемпіонів


[І. Гаєвий]
#9-10 от 25.04.2008

Спорт

З появою в ХПІ унікального спортивного комплексу, відкриттям згодом спеціальності «Фізичне виховання», наші спортсмени з року в рік нарощують свою майстерність, тріумфально захищають честь НТУ «ХПІ», Харківщини і всієї України на змаганнях світового рівня. 4 роки поспіль наша збірна виборює першість в Універсіаді України, лише за минулий навчальний рік атлети ХПІ завоювали 81 золоту, 64 срібних, 47 бронзових медалей!

Чемпіон виховує майбутніх чемпіонів!

На цьому знімку – майстер спорту України, переможець та призер чемпіонату України, Універсіади України, чемпіонату Європи, міжнародних змагань, одна з провідних бадмінтоністок команди НТУ «ХПІ», магістр Ганна Кобцева (ІФ-73).

У 2007 році ця вродлива дівчина була визнаною кращою спортсменкою нашого університету, а також посіла 1 місце у фестивалі «Жінка року» (номінація – «Жінка-спортсменка»), який проводить управління у справах сім’ї, молоді та спорту Київського району.

«Виступаючи за збірну нашого університету, Ганна постійно бере участь у різних турнірах, завжди з ентузіазмом захищає честь рідного вузу. Вона відмінно навчається на факультеті інформатики і управління (спеціальність – «Фізичне виховання»), а у минулому році під моїм керівництвом блискуче захистила бакалаврську роботу, яку члени комісії відзначили як одну з найкращих. Ця наукова праця була присвячена роботі з дітьми 10–12 років, які грають у бадмінтон. Ганні було зовсім не важко проводити дослідження, адже вона вже 2 роки працює дитячим тренером в спорткомплексі ХПІ», – розповідає тренер талановитої спортсменки, старший викладач кафедри фізвиховання В.А. Любієва.

Вже 16 років Ганна Кобцева не розлучається з ракеткою та воланом. Ще у школі вона займалася і спортом, і танцями, але згодом все ж таки віддала перевагу бадмінтону. З 10 років дівчина почала виступати у змаганнях, 2 роки провчилась у Харківському обласному вищому училищі фізичної культури та спорту № 2. Там Ганна і познайомилась зі своїм майбутнім тренером, Заслуженим тренером України Г.А. Махновським, який зараз очолює збірну України з бадмінтону.

«В НТУ «ХПІ» я почала брати участь у змаганнях ще з 1 курсу. За цей час рівень моєї майстерності значно зріс. Дуже приємно, коли відчуваєш підтримку та увагу і ректорату, і викладачів вузу. Допомагає у здобутті нових медалей і свідомість того, що за тебе уболіває весь багатотисячний колектив Харківського політехнічного!

У моїй групі зараз навчається 21 студент. Практично всі вони професійно займаються чи займалися раніше спортом. Наприклад, майстер спорту міжнародного класу, бадмінтоністка Олена Прус – одна з моїх подруг, дуже гарні у мене відносини і з легкоатлетками Кариною Пахомовою та Ольгою Андрєєвою. Взагалі ж група у нас дружна», – говорить Ганна.

Зараз бадмінтон дуже розвинутий і у нашому університеті, і у Харкові. Харківська школа цього виду спорту – найсильніша в Україні. З 8 членів збірної країни п’ятеро – студенти нашого вузу. А команда НТУ «ХПІ» нещодавно стала переможцем перших студентських Літніх ігор України з бадмінтону.

У найближчий час Ганна Кобцева полишати спорт не збирається. Вона хоче успішно закінчити університет та продовжити займатися з дітьми – виховувати нових майбутніх чемпіонів.

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет