О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

«Мотивація студентів» – відеоконференція з Університетом Нью-Йорку


[Підготувала М.Михайлина]
#9-10 от 25.04.2008

Таку назву мала відеоконференція, яка відбулася у березні в нашому університеті спільно з Університетом Штату Нью-Йорк, Кентон (SUNY, Canton). Наш університет був представлений 12 викладачами, в основному з факультету бізнесу і фінансів, з американської сторони – 10 викладачів різних спеціальностей.

Для зустрічі були зроблені дослідження з питань мотивації студентів, які проводили директор центру дистанційної освіти, керівник педагогічної майстерні університету SUNY професор Моллі Мотт, а з української сторони – доцент Олена Решетняк. Основною частиною відеоконференції стало обговорення практики викладачів обох сторін, вони поділилися своїми знахідками на шляху мотивації студентів у сфері освіти – Т.В. Данько, М.О. Гаврись, І.В. Глущенко.

Цікаво було почути думку студентів з проблеми мотивації, простежити за реакцією викладачів. «Викладачі зацікавлені у тому, щоб захопити студентів, – говорить Катерина Мар’юшкіна (ЕМБ-34б). – Якщо студенти вважають, що викладачам все одно, вони помиляються. Але головним чинником є ставлення викладача до студентів, до предмету. Приємно, коли бачиш вогонь в очах людини, котра заходить до аудиторії, щоб розповісти щось нове студентам, щоб викласти матеріал».

Відеоконференція проходила жваво, зараз уже обговорюється питання про проведення серії круглих столів з питань особливостей освіти, адже обмін досвідом – це крок до покращення якості освіти.

Міжнародний бізнес-центр висловлює подяку ЦНІТ за технічну підтримку та забезпечення якісного зв’язку.

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет