О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Орієнтир – «висока планка»


[Підготувала П. Ніколенко]
#9-10 от 25.04.2008

Коли верстався номер, Юліана Єрмола та Олена Вороніна були на чергових змаганнях, тому вони не потрапили на фото.

Трохи більше як півроку тому стали вони студентами, а вже їхня група Н-27 відома на факультеті як дружна та працьовита. Дві чарівні її представниці – харків’янки – Юліана Єрмола та Олена Вороніна охоче розповіли про своє навчання в ХПІ, про першу в житті сесію. Всі іспити – а їх було чотири, та заліки (теж чотири) вдалося скласти дуже добре.

Юліана, ще у школі, багато разів брала участь у районних та обласних олімпіадах, а також виступала на усних турнірах з хімії. Завойовувала лише перші місця. Дев’ятикласницею вона пройшла спецкурс з неорганічної хімії в НТУ «ХПІ» – у школи № 5, де вона вчилася, є договір з політехнічним університетом. Дівчина одержала перемогу у черговій районній олімпіаді з хімії, і її запросили на навчання до ХПІ.

Олена стояла перед вибором – ХПІ чи педагогічний університет, але їй так сподобалася екскурсія по нашому вузу, так хотілося отримати фундаментальну освіту, що дівчина вирішила вступати тільки до Політеху.

«Нам усім дуже пощастило, що ми зустрілися в університеті, зібралися разом. Адже ми стали справжнісінькими друзями, – розповідають дівчата. – Нас 23 студенти. Успішно ми пройшли складне випробування – першу сесію».

Студенти групи Н-27 всі важливі свята проводять разом. Дуже цікаво, весело та з приємними подарунками пройшов в них День захисника Вітчизни – 23 лютого. Запам’ятається на все життя святкування однокашниками 8 березня, пам’ять про яке – чудові фотографії.

Юліана та Олена від усіх студентів своєї групи висловлюють подяку багатьом викладачам своєї рідної кафедри загальної та неорганічної хімії. Це, перш за все, завідувач кафедри ОНХ, професор Віктор Іванович Булавін, професор кафедри ОНХ, доцент Анатолій Миколайович Бутенко, декан ТНВ факультету, доцент Сергій Анатолійович Лещенко, а також старший викладач кафедри вищої математики Ірина Ігорівна Щітінська.

Повертаючись до моїх чарівних співрозмовниць, треба обов’язково сказати, що вони не просто відмінниці. Вони – спортсменки.

Юліана з 4 років у спорті – гімнастика та танці. У 2001 році вона почала займатися кікбоксінгом. Буквально через 4 місяці після початку занять почалися перемоги. На чемпіонаті України вона виборола І місце. У травні 2002 року – відбувся чемпіонат світу – Угорщина (м. Дебрецен). Там Юліана виграла два бої, та програла один. Саме тут вона стала кандидатом у майстри спорту.

У 2007 році дівчина виборола два перших місця на чемпіонаті світу у Ялті.

14 березня цього року Юліана здобула перше місце у Спартакіаді нашого вузу.

Олена Вороніна займається фехтуванням з 2000 року, вона брала участь у дитячих Всеукраїнських змаганнях. Впродовж 2001–2002 років виборювала призові місця у міжнародних турнірах (Одеса), виступала на двох чемпіонатах світу, що проходили у Кореї та Туреччині, та потрапила там у вісімку кращих. У грудні 2007 року у Турнірі пам’яті В.О. Андреєвського Олена одержала особисте ІІІ місце, а у січні 2008 – І командне місце на Кубку України.

Обидві дівчини зараз майстри спорту України. Обидві – члени збірної України.

Декан ТНВ факультету, доцент С.А. Лещенко сказав про групу Н-27:

– Це перші студенти, у прийомі яких я брав участь. Тому до них у мене якесь особливе, навіть батьківське, ставлення. Ми багато уваги приділяємо новоспеченим студентам і саме в цьому вбачаємо одне з головних завдань деканату.

Добре про студентів групи Н-27 відгукуються багато викладачів, наприклад, І.І. Щітінська. І хоча після складання іспиту з вищої математики в групі було 8 двійок, все одно Ірина Ігорівна сказала, що тут є з ким працювати! Всі студенти добре вчаться, та намагаються вчитися ще краще. У цій групі є талановиті танцюристи, є кмс з пішого туризму. Що стосується Олени Вороніної та Юліани Єрмоли, то дівчатам вдається вдало поєднувати навчання та заняття улюбленим видом спорту. Потрібно сказати, що справжній спортсмен завжди ставить перед собою ціль – досить високу планку – та намагається її досягти. Так само повинно бути і у навчанні.

 

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет