О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Круглий стіл Верховної Ради в НТУ «ХПІ»


#9-10 от 25.04.2008

На фото Володимира Русиновського: Голова Комітету Верховної Ради України В.І. Полохало (в центрі) оглянув виставку наукових досягнень нашого університету в Центрі високих інтегрованих технологій. Пояснення дають ректор Л.Л. Товажнянський і зав. кафедри «Інтегровані технології машинобудування імені М.Ф. Семка» А.І. Грабченко.

14 квітня 2008 р. у Національному технічному університеті «Харківський політехнічний інститут» відбулися події державного масштабу. Сюди прибув голова Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти В.І. Полохало. Круглий стіл, у якому брали участь ректори та проректори харківських вузів, відповідальні державні службовці, був присвячений підготовці до парламентських слухань проекту рішення «Про стан державного регулювання і управління у сфері розвитку, правової охорони і захисту інтелектуальної власності та інноваційної діяльності в Україні».

У вступному слові голова Комітету наголосив на необхідності докорінних змін у сфері інтелектуальної власності та інноваційної діяльності, сьогоднішній стан якої гальмує державний розвиток, не забезпечує ефективності наукових досліджень, гідного визнання праці вчених, автономії університетів у справі розпорядження заробленими коштами. До круглого столу багато харківських вузів підготували свої конкретні пропозиції. З доповіддю, яка містила детальний розгляд стану справ та бачення шляхів виправлення ситуації, виступив ректор нашого університету, професор Л.Л. Товажнянський. У виступах представників інших вузів Харкова теж звучали конкретні зауваження та пропозиції щодо змісту майбутнього рішення Верховної Ради.

Голова Комітету Верховної Ради оглянув виставку науково-технічних досягнень НТУ «ХПІ» та високо оцінив його потенціал й інноваційну діяльність, про що повідомив на прес-конференції численних представників ЗМІ.

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет