О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Завжди прагнути нового


#8 от 15.04.2008

Молодий науковець, к. т. н., доцент Тетяна Валентинівна Гладких, зараз викладач кафедри інформатики та інтелектуальної власності, заступник завідувача кафедри з наукової діяльності, починала, як і багато її колег, зі студентської лави.

Фото Тетяни Гладких: «Дзеркало душі»

Тетяна Валентинівна закінчила АП факультет у 1996 році. На рішення присвятити себе науковій та викладацькій діяльності вплинули Сергій Юрійович Леонов та Валерій Дмитрович Дмитренко, які керували підготовкою її студентських проектів. Після захисту дипломної роботи їй запропонували залишитися на кафедрі.

А далі був вступ до аспірантури і робота над кандидатською дисертацією «Верифікація динамічних параметрів електронних пристроїв на основі К-значного моделювання».

– Це робота з удосконалення методу К-значного диференційного обчислювання для перевірки правильності функціонування цифрових пристроїв, – пояснює більш доступно Тетяна Валентинівна. – Я працювала з сучасною елементарною базою, в основі моїх досліджень лежить метод, який дозволяє аналізувати роботу пристроїв з урахуванням параметрів електромагнітної сумісності їх окремих елементів, розкиду затримок елементів, потужності переключення вхідних логічних сигналів.

Захист роботи відбувся у минулому році.

«Погляд у минуле».

Зараз доцент Т.В. Гладких поєднує наукову й викладацьку діяльність, це дає можливість професійного росту, бо оперативно відбувається обмін

інформацією, досвідом, виходячи з кожним кроком на новий рівень. Серед дисциплін, які викладає зараз Тетяна Валентинівна, – «Вступ до спеціальності», «Структура та організація даних в ЕОМ», «Комп’ютерна графіка», «Основи автоматизованого проектування складних об’єктів і систем» та багато інших.

– «Комп’ютерна графіка» – мій улюблений курс, мабуть тому, що це був перший предмет, який я викладала. Ця область постійно розвивається, тому завжди можна розповісти студентам багато нового. Та й самим студентам цікаво, бо є можливість проявити себе творчо, вони навіть наперед роблять лабораторні роботи. Усі студенти різні: є пасивні, а є такі, з якими просто хочеться працювати!

Зараз викладацька діяльність займає більшість часу, а науково-дослідна робота перейшла у ранг захоплень, як і художня фотографія. Цим видом мистецтва Тетяна Валентинівна займається уже 5 років, їй подобається експериментувати зі світлом, знаходити щось нове у звичайних на перший погляд речах.

М. Михайлина

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет