О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Великі «ВІКТОРІЇ» Аліси Шаргуленко!!!


[П. Ніколенко]
#8 от 15.04.2008

Аліса Шаргуленко (МШ-14б), вступаючи до НТУ «ХПІ» на кафедру різання матеріалів та металоріжучих інструментів – тепер це «Інтегровані технології машинобудування ім. М-Ф. Семка», звичайно, сподівалася, що роки навчання в університеті стануть дуже щасливими та важливими у її житті. Закінчивши із золотою медаллю харківську школу із спеціалізованою програмою з природничих наук – географія, фізика, хімія та біологія, дівчина практично зібралася вступати до ХНУРЕ на факультет поліграфії. Але враховуючи те, що батьки її – випускники ХПІ (кафедра промелектроніки), вона вирішила продовжити, так би мовити, сімейну традицію. «Я не помилилася у своєму виборі, – розповідає Аліса. – Вчитися за обраною спеціалізацією «Менеджмент та маркетинг високих технологій машинобудування» мені дуже цікаво. Це пов’язано із використанням найновіших інформаційних технологій та сучасних ріжучих інструментів. У мене пречудова група! Нас було 16, на сьогодні залишилося 12 – тих, хто витримав усі випробування. Четверо за різних обставин перейшли на заочне відділення, але ми часто збираємося разом, і, найважливіше, ми не просто підтримуємо відносини – ми справжні друзі».

Варто згадати, що з самого початку навчання моя співрозмовниця не отримала жодної четвірки – усі оцінки були відмінними. Також Аліса завжди із великим задоволенням брала участь у різних семінарах із численними доповідями за різноманітною тематикою. Успішно студентка виступила на внутрішньоуніверситетській конференції з фізики з доповіддю «О приоритете в открытии транзисторного эффекта В.Е. Лашкаревым». Трохи пізніше ця доповідь з’явилася у періодичному виданні НТУ «ХПІ» – «Актуальные проблемы физики и их информационное обеспечение» (Харьков–2005).

Зараз Аліса Шаргуленко опрацьовує бакалаврський проект за темою «Проектування технологічного процесу виробництва вал-шестерні двоступеневого редуктора конвеєрного типу». Особливих труднощів під час виконання роботи у Аліси не виникає. Особливо, якщо зважати на те, що науковим керівником роботи є доцент кафедри «Інтегровані технології машинобудування ім М.Ф. Семка», улюблений викладач всієї групи МШ-14б – професор Віктор Миколайович Доля. «Віктор Миколайович вміє дуже цікаво подати матеріал, з ним дуже просто та приємно працювати, – говорить Аліса. – Він вміє зацікавити студентів, може дуже просто направити на вірний шлях, пояснити». Взагалі, у дівчини безліч улюблених викладачів, людей, яким вона вдячна за роки навчання у нашому університеті. Це, перш за все, завідувач кафедри «Інтегровані технології машинобудування ім. М.Ф. Семка» – професор Анатолій Іванович Грабченко, декан машинобудівного факультету Михайло Сергійович Степанов, доцент кафедри ТММ Алла Олександрівна Зарубіна та багато інших прекрасних викладачів, усім серцем відданих своїй благородній справі.

Після третього курсу Аліса успішно пройшла двотижневу виробничу практику на заводі «Світло шахтаря». «Практика займає дуже важливе місце у навчанні студентів, – розповідає дівчина. – Ми дивились, як працює виробництво, на власні очі побачили, як обробляються деталі. Вчитися дуже цікаво. І цьому сприяє не тільки те, що мені легко дається матеріал. Вже цього літа я спробую працювати на заводі «Світло шахтаря», або на «ФЕДі» за своєю спеціальністю – інженер-механік.

Нещодавно Алісі Шаргуленко була призначена стипендія ім. М.Ф. Семка. Роки навчання у політехнічному стали для моєї співрозмовниці не тільки дуже цікавими, а й щасливими. Наприкінці 2 курсу у неї народилася донечка Вікторія – «перемога» (лат.)! Як каже сама молода мама – «Це моя маленька перемога, я нею дуже пишаюся». Доня допомагає Алісі вчитися, адже вона організовує життя своєї мами.

Я з великим задоволенням спілкувалася із Алісою. Ще приємніше було дізнатися, як відгукуються про неї її друзі-однокашники. «Аліса – дивовижна людина. Вона все завжди знає. Щоб скласти навіть дуже складний іспит, їй достатньо уважно прочитати конспект. В її заліковці лише п’ятірки! Аліса дуже акуратна та дисциплінована студентка – креслення, задачі та курсові регулярно здаються вчасно. В її розрахунках практично не буває помилок. Моя одногрупниця не тільки старанна студентка, а ще й чудова подруга – весела, добра та чуйна людина. Вона завжди приходить на допомогу: все пояснить, розгляне різні варіанти рішення задачі. Аліса – справжнісінький, безжурний оптиміст!» – так розповіла про свою подругу Ольга Панаріна (НТ-14).

А староста групи МШ-14б – Марина Коломієць – сказала наступне. «Аліса – цілеспрямована людина із чудовими організаторськими здібностями! Вона добрий товариш, дуже талановитий студент та прекрасна мати! Людина, якій вдається встигати робити все, та робити якісно».

Що ж, моя співрозмовниця справді належить до людей, які завжди живуть насиченим та цікавим життям. З п’яти років Аліса займається бальними танцями, а тепер ще й аеробікою. Кілька років вона навчалася у музичній школі по класу фортепіано. А ще вчиться грі на гітарі. Виконує музичні твори улюблених, відомих рок-груп – наприклад, «Арії». Також їй подобається бардівська творчість.

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет