О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Філософська проблема людини і сенс її існування


[Доцент Н. Годзь]
#8 от 15.04.2008

22 березня кафедра філософії разом з бібліотекою нашого університету провели Третій міжвузівський студентський семінар. У ньому взяли участь студенти і викладачі: д. філос. н., доцент О.В. Титар, аспірант О.Є. Ткаченко, студенти О. Шелковина, Ю. Баранець, О. Бєлкіна, В. Захарова, Ю. Пічугіна та ін. (Харківський національний університет ім. В.Н. Каразіна), д. філос. н., доцент І.І. Коваленко, студенти А. Руденко і І. Оксентюк (Національна юридична академія ім. Ярослава Мудрого), д. філос. н., доценти Т.В. Количева, В.О. Данилян, ст. викл. В.О. Лебедєв, студенти К. Олійник і О. Лутицька, Є. Савіна, Ю. Антонюк, К. Козельчук, С. Сіренко, В. Хуніна (Українська державна академія залізничного транспорту), аспірантка О.В. Горбенко (Харківська державна академія фізичної культури).

Приємно відзначити, що кількість вузів-учасників збільшилася, в нинішньому році і наші студенти, і гості конференції показали ґрунтовні знання тематики, доповіді викликали жваву дискусію. Серед кращих виступів наших студентів відзначу «Творчість. Її значення і розуміння в сучасному світі» А. Правдіної (ІФ-26б), «Проблеми сенсу життя в екзистенціальній філософії» Є. Анісімової (ЕК-56б), «Праця як мета існування людства» С. Незабрицького (ЕК-26а), «Життя після смерті» Ю. Юр’євої (О-46в), «Проблема людини в історії філософії: зв’язок вчень Стародавнього світу і філософської антропології» О. Ликевича (ЕК-16а) і багато інших. Тематика доповідей гостей була не менш цікавою: «Суть і сенс життя людини в концепції вчення Чарльза Дарвіна і в християнській концепції» Ю. Пічугіної, «Вплив глобалізації на особистість і суспільство» Є. Савіної, «Кохання і шлюб» Ю. Антонюк, «Геніальність: максимальний ступінь здоров’я чи хвороба?» В. Хуніної, «Види кохання» К. Козельчук.

Самим студентам дуже цікаві подібні конференції.

Аліна Зайцева (ЕК-27б): «Із величезним задоволенням можу сказати, що студентам нашого університету пощастило, адже вони можуть брати участь у різних конференціях і семінарах. Це насправді чудово, адже саме в такому спілкуванні можна поділитися своїми думками, ідеями, обговорити актуальні питання. Мені, як студентці першого курсу, було дуже цікаво взяти участь у міжвузівській конференції з філософії, це було надзвичайно захоплююче і повчально. Доповідачі добре підготувалися, а дискусія проходила жваво! Мені особливо сподобалися доповіді про проблеми сім’ї та шлюбу, про розвиток філософської думки в Україні. Я вважаю, що ця конференція – чудовий початок студентського життя. Раджу всім студентам брати участь в таких заходах, тим самим розвивати себе як особистість, розширювати свій світогляд. Хочу подякувати організаторам. Впевнена, що буду і в майбутньому брати участь у конференціях».

Тетяна Марченко (ЕК-27б): «Мені дуже сподобався семінар: і доповіді, і обговорення, і стінгазети, підготовлені студентами. Можна було довго говорити про проблеми людини, про сенс її існування. Адже кожен по-своєму розуміє, для чого людина живе, що в її житті головне, і що з нею буде після смерті. Я рада, що потрапила на конференцію. Проводилися б у нас такі заходи частіше, адже інформація, отримана таким чином, краще засвоюється і розуміється. Висловлюю подяку доценту Н.Б. Годзь, яка була одним з організаторів. Було дуже цікаво!!!»

На фото: учасниці семінару – студенти групи ЕК-27а.

Кафедра філософії вдячна завідувачці бібліотеки Л.П. Семененко і її співробітникам, С.В. Койсиній, І.А. Рубаєвій та іншим за допомогу і активну участь у підготовці і проведенні заходу. Особливо студентів і викладачів захопила виставка рідкісних книг з філософії. А працівники бібліотеки, зі свого боку, дякують студентам економічного факультету за підготовку тематичних стінгазет, підготовлених спеціально до семінару.

Доцент Н. Годзь, кандидат філософських наук, заступник завідувача кафедри філософії з виховної роботи

Кафедра філософії нашого університету часто проводить спільні семінари, конференції зі спорідненими кафедрами інших вузів. Один із таких заходів проводили з кафедрою філософії і природничонаукових дисциплін Харківського гуманітарного університету «Українська народна академія». Це філософська секція «Ринкові трансформації в системі культури: антропологічна перспектива» в рамках науково-теоретичного семінару «Теорія і практика системної трансформації економіки». Не дивно, що засідання секції зацікавило студентів-економістів, які із задоволенням взяли участь у міжвузівській освітній програмі. Це Валерія Артемова, Олена Зарубіна, Наталя Костенко, Юлія Назаренко (ЕК-37а), Ольга Журавель, Світлана Козакова, Вікторія Нища, Ольга Симонова, Анастасія Смирнова (ЕК-27а).

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет