Інтелектуальні системи та прикладна лінгвістика

[Ольга Каніщева]
#8 от 15.04.2008

У житті нашого університету відбувається багато цікавих подій, у тому числі й виставок. Так, наприклад, 19, 20 та 21 березня у стінах нашої науково-технічної бібліотеки відбулася виставка-презентація літератури з питань інтелектуальних систем та прикладної лінгвістики. Виставка з такої тематики проходила в НТУ «ХПІ» вперше, та маємо надію, що не в останнє.

Ця виставка проходила з ініціативи кафедри інтелектуальних комп’ютерних систем факультету інформатики та управління. Було представлено понад 377 книг та 30 журналів. На виставці можна було ознайомитися з літературою з фондів кафедри інтелектуальних комп’ютерних систем, науково-технічної бібліотеки НТУ «ХПІ», а також фондів таких вузів Харкова, як Національний університет ім. В.Н. Каразіна, Національний аерокосмічний університет ім. М.Є. Жуковського «Харківський авіаційний інститут», Державна академія культури, Національний педагогічний університет ім. Г.С. Сковороди та ін. Також до участі у виставці були залучені книготоргівельні організації, книги яких можна було не тільки побачити, але й купити.

Хочеться відзначити, що незважаючи на досить вузький профіль виставки, її відвідала достатньо велика кількість людей, а саме викладачі нашого та інших університетів, студенти, зокрема групи ІФ-87, що навчаються за новою спеціальністю «Прикладна лінгвістика», які разом оглянули експозицію. Усі відвідувачі виставки отримали позитивні враження, кожен знайшов для себе щось цікаве: книгу, журнал, а то й словник 18 століття.

Ольга Каніщева, аспірантка кафедри інтелектуальних комп’ютерних систем

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет