О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

ІІ Університетська науково-практична конференція магістрантів Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут»


[А. Івахненко, заступник голови Ради молодих учених НТУ «ХПІ».]
#8 от 15.04.2008

ІІ Університетська науково-практична конференція магістрантів Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут»

відбулася в нашому університеті 25–27 березня. Організаторами виступили ректорат та Рада молодих учених нашого університету. Цього року 450 магістрантів вирішили представити свої доповіді.

На знімку В. Русиновського: М. Журавський пояснює Я. Косик, І. Яловолу та І. Волковій важливість своїх досліджень у галузі емалювання водонагрівних баків.

Відкрила конференцію голова Ради молодих учених, асистент кафедри технології кераміки, емалей, скла та вогнетривів, к. т. н. О.В. Саввова: «Шановні учасники, Рада молодих учених щиро вітає вас на конференції. Та важлива справа, яку ми розпочали в минулому році і продовжуємо зараз, дає вам змогу розвивати наукову творчість. Ми бажаємо вам натхнення та успіхів на обраному шляху».

Також присутніх на пленарному засіданні конференції студентів привітав проректор з наукової роботи, професор А.П. Марченко. У своїй доповіді-зверненні він наголосив на тому, що «магістри – це та зміна, яка прийде в освіту і науку». Також розповів про досягнення університету в науковій сфері, про особливості вступу та навчання в аспірантурі. Завершив своє привітання словами:

– Наукова робота складається з трьох стадій: перша – «Це неможливо» (коли ніхто не вірить), друга – «А у цьому щось є» (коли науковці вбачають раціональне зерно в розробці молодого науковця) і третя – «А хіба можливо інакше?» (дивуються, що не бачили, як це просто). Я бажаю вам наполегливості і терпіння, аби досягти визнання, тобто третьої стадії, щоб ви відчули смак наукової діяльності і щоб ваші розробки впроваджувалися. Успіхів вам!

Магістрантів привітали завідувач відділу аспірантури І.І. Степанова та д. т. н., професор Л.Л. Брагіна.

Далі слово взяли студенти, чотирьом кращим, на думку Ради молодих учених, випала нагода представити свої роботи на пленарному засіданні. Це Ірина Волкова та Яніна Косик (БФ-23 г), Іван Яловол (ТМ-22б) та Михайло Журавський (Н-32а). Усі доповіді були актуальними і цікавими.

Конференція продовжила роботу у 16 секціях. Про найцікавіші роботи і проекти майбутніх магістрів ми розповімо у майбутніх випусках газети.

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет