О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Пам’ятному знаку – бути!


#6 от 14.03.2008

Голодомор 1932–1933 р. р. – одна з найтрагічніших сторінок в історії українського народу. Наслідки Голодомору відбилися на всіх сферах життя суспільства – політичній, економічній, соціальній, культурній. Частина з них залишилась неподоланими ще й донині.

Нам, молоді незалежної України, зараз важко зрозуміти мотиви влади, яка вчинила цей жахливий злочин. Про Голодомор не можна забувати, але, на жаль, сучасна молодь дуже мало знає про ці події. Саме тому важливим є увічнення пам’яті загиблих в ці трагічні роки.

Тому ми підтримуємо ініціативу кафедри політичної історії НТУ «ХПІ» про встановлення пам’ятного знаку жертвам Голодомору 1932–1933 р. р. на території політехнічного університету.

Старости груп Ю. Бабич (О-47в), І. Пушкар (О-57б), А. Петрова (О-67а).

***

Наш колектив студентів 1-го курсу факультету «Бізнес та фінанси» небайдужий до історії своєї Вітчизни, оскільки ми розуміємо: забуте минуле має властивості повторюватися. Відзначення 75-річчя Голодомору 1932–1933 р. р., на нашу думку, є важливим кроком у справі забезпечення спадковості історичної пам’яті поколінь і консолідації української нації. Жертви тоталітаризму не повинні залишатися забутими тому, що геноцид українського народу – це не лише наша трагедія, а й сумна сторінка світової історії.

Ми підтримуємо ініціативу увічнення пам’яті жертв Голодомору 1932–1933 р. р. шляхом встановлення Меморіального знаку на території НТУ «ХПІ».

Старости груп І. Позднов (БФ-27а), Д. Шайдюк (БФ-27б), І. Качур (БФ-17а), Ю. Усатова (БФ-17б)

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет