О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Енергозбереження. Від виживання до розвитку


#6 от 14.03.2008

З 20 по 22 лютого 2008 р. в «Радмір-Експохолл» м. Харків проходив Міжнародний енергетичний форум «Енергозбереження. Від виживання до розвитку». Наш університет приймав активну участь в усіх заходах форуму, а саме: ректор виступив на Пленарному засіданні з доповіддю «Актуальні проблеми енергозбереження в господарському комплексі регіону», на виставковому стенді Х ювілейної спеціалізованої виставки були продемонстровані 17 високих технологій та розробок вчених університету в галузі енергозбереження, 3 науковці взяли активну участь в роботі секційних засідань форуму.

Жвавий інтерес у фахівців та відвідувачів виставки викликали робоча модель насіннярушки для обрушування насіння соняшника, спільно розроблений і впроваджений в ОКБ ДП ХПЗ ім. Т.Г. Шевченка перетворювач частоти ПЧРТ 03-22, де вже налагоджено його серійний випуск, технологія відновлення ерозійнозношених лопаток парових турбін, яка використовується на Харківському підприємстві «Турбоатом», кріобіологічний сосуд, при виробництві якого на Харківському заводі транспортного обладнання використовуються установки і технології, розроблені вченими університету, еталонна база, яка розроблена фахівцями НДПКІ «Молнія» для огляду енергозберігаючих вимірювальних приладів, перетворювач тиристорний регульований, який дозволяє заощаджувати до 25 % електроенергії в Харківському метрополітені, тощо.

За активну участь у форумі і ефективну роботу на виставці університет нагороджено Дипломом і відзнакою «Слобожанський вибір» за кращу презентацію енергозберігаючих технологій. 5 кафедр університету нагороджені Дипломами учасників виставки.

Л. Тижненко, начальник відділу науково-технічної інформації

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет