Нарада-семінар МОН України

#1-2 от 31.01.2008

22 січня на базі Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут» відбулася регіональна нарада-семінар Міністерства освіти та науки України щодо особливостей вступної кампанії у вищих навчальних закладах України. У ній взяли участь начальники обласних управлінь освіти і науки, проректори (заступники директорів) вищих навчальних закладів, відповідальні секретарі приймальних комісій вузів Харківської, Полтавської та Сумської областей.

Відкрив нараду-семінар заступник директора Департаменту вищої освіти Міністерства освіти та науки України Ю.М. Коровайченко. Він привітав усіх присутніх з державним святом – Днем соборності України – та розповів про основні завдання з підготовки і проведення вступної кампанії 2008 року і заходи щодо забезпечення рівного доступу до вищої освіти. А з більш детальною інформацією з цього питання учасників наради ознайомив головний спеціаліст Департаменту Г.О. Колесник. Велику зацікавленість у присутніх викликала також доповідь ректора НТУ «ХПІ» Л.Л. Товажнянського «Адаптація системи прийому в НТУ «ХПІ» в умовах загальнодержавного зовнішнього тестування».

Велику увагу учасники наради приділили питанню організації та проведення зовнішнього незалежного тестування. У своєму виступі представник Українського центру оцінювання якості освіти Л.І. Середа відзначив важливість забезпечення співпраці органів управління освіти, вищих навчальних закладів з Українським центром оцінювання якості освіти.

А про завдання вузів щодо попередження недопущення порушень вимог законодавчих і нормативно-правових актів із питань прийому до вузів розповіла у своєму виступі представник державної інспекції навчальних закладів України В.В. Аляб’єва.

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет