О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Життя як творчість


#26-27 от 26.12.2007

Колонка ювіляра

21 грудня 2007 року виповнилося 70 років завідувачу кафедри технології кераміки, вогнетривів, скла та емалей, професору, д. т. н., академіку Технологічної академії України Михайлові Івановичу Рищенку. Водночас ювіляр відзначив 45-у річницю науково-педагогічної діяльності.

М.І. Рищенко з 1963 року працює в ХПІ – ХДПУ – НТУ «ХПІ». За цей час він пройшов шлях від асистента до завідувача кафедри та декана факультету. Активна життєва позиція, творчий підхід до рішення різноманітних задач, великий досвід роботи дозволяють йому на високому світовому рівні проводити педагогічну та науково-дослідну роботу.

Весь свій багатий досвід вченого і педагога Михайло Іванович передав багатьом поколінням студентів, тисячі з яких стали висококваліфікованими спеціалістами, 2 – докторами та 16 – кандидатами технічних наук. Він є науковим консультантом докторантів кафедри, головою спеціалізованої ради по захисту докторських дисертацій.

Професор М.І. Рищенко успішно й результативно керує науковими дослідженнями. Він очолює роботу з виконання багатьох держбюджетних та госпдоговірних тем, підготував більш як 300 наукових статей, десятки авторських свідоцтв та патентів. Є автором підручника і монографії, підтримує ділові стосунки з викладачами та фахівцями університетів Китаю, Німеччини, Чехії, Австрії, Італії, Румунії та інших країн.

Трудова діяльність М.І. Рищенка відзначена медалями «За трудовую доблесть», «Ветеран труда», «Отличник высшего образования СССР», «Відмінник освіти України», медалями міжнародних та республіканських виставок, багатьма грамотами, дипломами, подяками. У 2007 році йому призначена стипендія Харківської обласної державної адміністрації імені Георгія Федоровича Проскури.

Ректорат, співробітники Н факультету, кафедри вітають Михайла Івановича з ювілеєм і бажають йому міцного здоров’я та творчих здобутків!

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет