О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Харківському верстатоінструментальному технікуму НТУ «ХПІ» – 60


[Підготувала П. Ніколенко]
#25 от 11.12.2007

30 листопада Палац студентів НТУ «ХПІ» гостинно прийняв Харківський верстатоінструментальний технікум, який відзначав історичну дату – 60 років свого існування.

За цей час технікум підготував 12 тисяч фахівців для середньої ланки підприємств. Випускники технікуму працювали на провідних підприємствах Радянського Союзу, в різних регіонах: в Ленінграді, Московській області, Одесі, Мінську, на Північному Кавказі, в Донецьку та на Полтавщині. У Харкові це ВАТ «Турбоатом», Харківське агрегатне конструкторське бюро, заводи «ФЕД», «Комунар», ВАТ «Харверст», «Інтеко», інститут монокристалів та інші. Свято у Палаці студентів урочисто розпочав проректор НТУ «ХПІ», професор Є.І. Сокол. Він звернувся з привітанням до присутніх: викладачів технікуму, студентів та найдорожчих гостей – випускників минулих років, деякі з яких стали відомими людьми. Один із них – Володимир Дмитрович Полозков – президент концерну «Райський уголок», депутат міської Ради, випускник технікуму 1964 року. Він та його дружина – теж випускниця верстатоінструментального – виступили одними із спонсорів проведення свята з нагоди ювілею.

Студенти технікуму самостійно підготували сценарій концерту, на якому відбувалося урочисте нагородження ветеранів технікуму та їх улюблених викладачів. Самі зробили фільм про технікум за допомогою факультету військової підготовки НТУ «ХПІ».

У Харківському верстатоінструментальному технікумі чудовий, дружний та працьовитий колектив, переважна більшість якого більш ніж 20 років працює разом. Нагороди отримали всі. Керівництво НТУ «ХПІ» і технікуму ні про кого не забуло. Ані про ветеранів, ані про тих, хто виходить на пенсію, ані про тих, хто залишається з технікумом ще надовго.

Директор верстатоінструментального технікуму А.М. Рязанов за багаторічну сумлінну працю, особистий внесок у підготовку кваліфікованих фахівців був нагороджений нагрудним знаком «Відмінник освіти України». Почесною грамотою Міністерства освіти і науки України нагородили Т.М. Бєлову – заступника директора з виховної роботи, І.І. Дідух – заступника директора з навчальної роботи та В.Л. Кириченко – викладача технічних дисциплін. Заслужені працівники технікуму отримали грамоти Харківської обласної ради, грамоти Головного управління освіти і науки Харківської державної обласної адміністрації, почесні грамоти міськвиконкому. Директора та викладачів технікуму було нагороджено почесними грамотами обласної профспілки працівників науки і освіти України та професійної спілки НТУ «ХПІ».

Ректор, професор Л.Л. Товажнянський нагородив грамотами НТУ «ХПІ» викладачів та співробітників технікуму у зв’язку з його ювілеєм.

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет