О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Знайшли справжніх друзів


[І. Рибаченко, класний керівник гр. ВВ-414]
#24 от 27.11.2007

Ось і розпочався завершальний етап здобуття освіти у технікумі для групи ВВ-414. Позаду три роки старанного навчання, попереду – мрії про доросле життя, самоствердження у професії та ще раз навчання.

Вони з перших днів зарекомендували себе командою старанних, розумних і дружних студентів. У рейтингу груп (за результатами сесії) завжди посідали перші місця. У нинішній ВВ-414 не на словах, а насправді діє студентське самоврядування – вирішується чимало повсякденних справ. Ініціатором та організатором багатьох із них є душа групи Тетяна Кубанова та староста Анастасія Осіп. Тетяна взагалі активна людина, встигає і гарно навчатися, і займатися спортом, і виступати на сцені. Сьогодні навіть важко уявити групу без цієї невтомної, енергійної дівчини.

Опорою у навчанні для всієї групи є староста. Анастасія сама навчається на «відмінно» і всіх до цього спонукає. Завжди допоможе, пояснить незрозумілий матеріал.

Група завжди діє як злагоджений механізм. Кожен займається справою, що подобається, і в той же час наповнює життя інших певним змістом. Потрібно підготувати виступ від групи – організують дівчата, що вміють і співати, і танцювати: Ганна Бичкова, Інна Попович, Катерина Ухналь. Будуть спортивні змагання серед хлопців – беруть участь усі хлопці групи. А організують їх спортсмени – Павло Бурцев та Олег Євдокимов. Потрібно стінгазету до свята підготувати? Улюблена справа Наталії Махової, Світлани Савченко та Дмитра Кулішова. Майстер-«Золоті руки» – Сергій Бойко. Він і столи перевірить, і стільці, щоб були у бездоганному стані. А настрій усім підніме, розрядить і примусить забути сум Євген Веденьов.

Взаєморозуміння тут не удаване, а справжнє. А лозунг групи з першого дня «Один за всіх, а всі – за одного» відображає реальні принципи їхнього співіснування. Зараз студенти групи на практиці на різних заводах, але кожного тижня приходять на консультації до керівника практикою. Після занять вони завжди збираються у своєму класному кабінеті і обговорюють, як минув тиждень. Планують майбутнє навчання у вузах.

Втім, авторська позиція – річ дуже суб’єктивна. Послухаємо, що думають самі студенти.

М. Сакута: «На мою думку, наша група найкраща в технікумі тому, що в жодній іншій немає таких гарних стосунків, як у нас, і це допомагає добре жити, навчатися».

Л. Манько: «Я ще ні разу не пожалкувала, що прийшла навчатися до технікуму. Мені тут подобається, і це завдяки гарній атмосфері в колективі, ми всі допомагаємо один одному й чудово спілкуємося».

О. Бутов: «У нас нікому не доводиться нудьгувати, в дефіциті – тільки час».

Ю. Ашурова: «А мені подобається група тим, що тут вміють жартувати і цінують доречне слово. Іноді це важить значно більше, ніж чиїсь настанови».

Дуже хочеться побажати усім студентам групи ВВ-414 бути справжніми майстрами своєї майбутньої професії і не розгубити у житті тих позитивних якостей, якими щедро наділила їх природа.

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет