О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

У майбутнє – з оптимізмом


[А. Рязанов, директор технікуму]
#24 от 27.11.2007

Сьогодні ми відзначаємо потрійне свято: день відкриття навчального закладу – гірничого технікуму (1947 р.); відкриття на базі гірничого технікуму верстатоінструментального (1957р.); підпорядкування верстатоінструментального технікуму вищому навчальному закладу НТУ «ХПІ» (1997 р.).

Заняття з екології проводить зі студентами групи ВВ-414 викладач вищої категорії А.С. Пантула.

Незмінним у нашому навчальному закладі залишилось бажання допомогти вихованцям знайти своє місце в житті, бути розумними, цілеспрямованими, конкурентоспроможними. За 60 років свого існування технікум підготував 12 тисяч фахівців для середньої ланки підприємств. Випускники технікуму працювали на провідних підприємствах Радянського Союзу, в різних регіонах: в Ленінграді, Московській області, Одесі, Мінську, на Північному Кавказі, в Донецьку та на Полтавщині.

Це М.О. Богданчиков – директор заводу «Гідропривод» Санкт-Петербургу, М.С. Юраков – керівник провідного підприємства машинобудування в Бєлгородській області, Л.І. Богатиренко – головний інженер оптичного заводу, В.В. Русанов – к. т. н., професор НТУ «ХПІ», В.Д. Полозков – президент концерну «Райський уголок», депутат міської Ради, В.Є. Харченко – підприємець, засновник фірми ТОВ «Еліта».

Багато випускників технікуму і сьогодні серед наших викладачів і лаборантів: П.І. Покусай, В.Б. Фетісов, Л.В. Колісник, О.О. Муштакова.

Цей навчальний заклад колись був і моєю першою сходинкою в житті.

Починаючи з 1997 року наші випускники мають можливість вступати на другий курс на профілюючі спеціальності і навчатися за узгодженим навчальним планом. Це ще один крок до досягнення мети багатьох студентів – бюджетної вищої освіти.

У 2004 році ми відкрили ще одну спеціальність «Обслуговування та ремонт електропобутової техніки», яка користується великим попитом серед молоді.

А скільки викладачів віддали більшу половину свого життя навчанню молоді! Серед них: Л.О. Буряк, Т.Я. Воронкова, Г.Н. Жарікова, Н.С. Карпова, В.К. Карпов, Л.К. Костюк, В.С. Лозова, Л.С. Майстренко, Л.М. Маркіна, В.Г. Махотило, І.Ф. Мілько, Ф.В. Портала, Л.П. Сумкіна, Р.Д. Цехмістренко.

Незважаючи на демографічну ситуацію в нашій країні, на всі наші спеціальності щорічно підвищується конкурс. Це ще раз підтверджує великий попит на всі наші спеціальності. Саме сьогодні, коли наша країна намагається активізувати машинобудування (Харківщина здавна славиться розвитком цієї галузі), дуже потрібні справжні професіонали. Для сьогоднішніх потреб машинобудування Харківщини необхідні 5 тисяч фахівців, тому ми з оптимізмом дивимося в майбутнє, у якому відкриваються значні перспективи для нашої діяльності.

 

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет