О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Верстатоінструментальному технікуму – 60


#24 от 27.11.2007

З привітань з нагоди ювілею

Ректор НТУ «ХПІ», професор Л.Л. Товажнянський:

«60-річний ювілей верстатоінструментального технікуму НТУ «ХПІ» – славна і важлива віха не лише в історії його колективу, колективу університету, а й в історії всієї України.

Саме тут у складні післявоєнні роки започаткована і довгий час зберігалась унікальна підготовка фахівців-техніків для підприємств машинобудівного профілю, а потім розгорнулося навчання спеціалістів з обробки металів різанням, а з часом – і спеціалістів з обслуговування верстатів з ЧПУ та робототехнічних комплексів.

Ювілейна дата є слушною нагодою проаналізувати історичне минуле, відзначити досягнуті успіхи, звернути увагу на нагальні завдання і висловити глибоку подяку усім членам колективу за сумлінну працю в примноженні слави і успіхів верстатоінструментального технікуму НТУ «ХПІ».

Голова обласної спілки профспілок науки і освіти України Л.М. Дулуб:

«Гордістю машинобудівної галузі Слобожанщини є верстатоінструментальний технікум Національного технічного університету «ХПІ». Понад 17 тисяч його випускників працювали і працюють на підприємствах – флагманах вітчизняної машинобудівної промисловості – ВАТ «Турбоатом», Харківське агрегатне конструкторське бюро, заводи «ФЕД», «Комунар», ВАТ «Харверст», «Інтеко», Інститут монокристалів, ведуть успішну підприємницьку діяльність.

Наприклад, на державному авіаційному підприємстві працюють 415 випускників технікуму, які займають різні посади від робітничих, інженерно-технічних до керівних.

Обласна профспілка працівників науки і освіти України бажає процвітання технікуму, доброго здоров’я і успіхів його колективу у справі подальшої підготовки висококваліфікованих фахівців на благо України».

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет