О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Інтеграція науки і освіти Харківщини


[Г. Овчарова]
#20-21 от 30.10.2007

У травні 2007 року підписано угоду про співпрацю науково-освітнього відділу Інституту проблем машинобудування ім. А.М. Підгорного НАН України та кафедри «Історія науки і техніки» НТУ «ХПІ». Науковці ІПМашу та історики з НТУ «ХПІ» ведуть спільну науково-освітню та просвітницьку діяльність з використанням інформаційної, матеріально-технічної, методичної та наукової бази цих установ. Мета цієї співпраці – розширення науково-технічного світогляду учнівської молоді, підвищення якості профільної освіти в навчальних закладах середньої освіти і підготовки учнівської молоді до вступу на спеціальності фізико-технічного профілю вищих навчальних закладів.

Першим кроком започаткованої співпраці є створення навчального курсу з історії науки і техніки для учнів 10–11 класів закладів середньої освіти, до розробки і викладання якого залучені викладачі кафедри «Історія науки і техніки». Експериментальне викладання курсу розпочалося у вересні 2007 року в школах Фрунзенського району м. Харкова.

Г. Овчарова, доцент науково-освітнього відділу ІПМаш. ім. А.М. Підгорного НАН України, к. т. н.

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет