О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

ОСС став «Студентським альянсом» НТУ «ХПІ»


[П. Ніколенко]
#20-21 от 30.10.2007

Студентське самоврядування

18 жовтня відбулася довгоочікувана звітно-виборча конференція органу студентського самоврядування НТУ «ХПІ». Її учасниками були студенти, обрані делегатами від усіх факультетів. Серед гостей були проректори, професори Є.І. Сокол та Ю.Д. Сакара, представники органів студентського самоврядування інших харківських вузів та студенти нашого політехнічного.

На знімку В. Русиновського: естафету лідерства студентського самоврядування Вікторія Черевко передала Олександру Рачкову.

Місця у президії зайняли проректор, професор Є.І. Сокол та активісти ОСС – Вікторія Черевко, Катерина Черевко, Марія Фурнік, Костянтин Головін та Володимир Щербина. Основні питання порядку денного були висвітлені за простою схемою: звіт Голови ОСС про роботу організації; прийняття нової назви ОСС НТУ «ХПІ»; затвердження змін до положення ОСС; вибори нового Голови та доповідь про результати проведення Міжнародного студентського форуму «Україна – Росія».

Вікторія Черевко, що була обрана Головою ОСС на установчій конференції 18 травня 2005 року, випускниця електромашинобудівного факультету цього року. А згідно з положенням про студентське самоврядування Головою ОСС може бути лише студент. Отже потрібен новий лідер.

Вікторія зробила звіт про роботу ОСС нашого університету за два с половиною роки його існування. Дуже багато теплих слів було сказано нею про дружну команду, без участі та допомоги якої неможливо собі уявити ані тренінгів та інтеграційних святкувань, ані корпоративних вечірок та туристичних подорожей, а також участі команди в цілому у великих проектах – квестах та масштабних благодійних акціях. Великих зусиль коштувало активістам ОСС створення власного інформаційного видання «GAZETTA». Одним з найяскравіших проектів, вдало втілених у життя, було проведення перших у Харкові демократичних виборів Голови ОСС на електроенергетичному факультеті НТУ «ХПІ». Трохи пізніше активісти ОСС залучилися до організації Міжнародного студентського форуму «Україна – Росія». Результатом стало посилення дружніх контактів з органами студентського самоврядування провідних вузів Російської Федерації. ОСС планує встигнути ще у цьому році відвідати Запоріжжя та Херсон із циклом тренінгів зі студентського самоврядування, а це свідчить, перш за все, про досить високий рівень такої організації нашого вузу.

Проректор, професор Є.І. Сокол у своїй промові-привітанні від імені ректора нашого університету, професора Л.Л. Товажнянського, висловив подяку студентам-активістам за вдале втілення ідей Болонської угоди стосовно співпраці студентів та вузу в цілому. Адже Болонська угода повинна надавати студентам великі можливості, однією з яких є якісне навчання. Студенти можуть і, більш того, повинні приймати участь у формуванні навчального процесу. А саме діяльність ОСС сприяє плідній роботі студентів та викладачів, співпраці, яка дасть позитивні результати.

Наступним кроком проведення конференції було прийняття нової назви ОСС НТУ «ХПІ». Голосування затвердило нову назву – орган студентського самоврядування «Студентський альянс» НТУ «ХПІ».

Далі, після затвердження деяких змін у Положенні про ОСС, теж шляхом голосування, відбулися вибори Голови ОСС «Студентський альянс» НТУ «ХПІ». Вікторія Черевко запропонувала кандидатуру Олександра Рачкова, студента електроенергетичного факультету, групи Е-25в. Олександр проявив себе як здібний та ініціативний організатор, відповідальний куратор багатьох важливих заходів, які проводив ОСС. «Я пропоную кандидатуру людини, яка давно з нами, яка, можна сказати, привела до нашої організації свою команду, – сказала Вікторія Черевко. – Це людина, яка організувала вибори на своєму факультеті, яка спокійно, впевнено вирішувала навіть несподівані проблеми. Гадаю, що «ера матріархату» в нас поки що закінчилася, та піднімаю свій мандат за Олександра!»

Після того, як нового Голову ОСС підтримала фактично уся присутня аудиторія, він представив свою передвиборчу програму, у якій пообіцяв працювати на благо університету та піднімати престиж нашого вузу, а саме: організовувати цікаве студентське дозвілля (поїздки у інші міста України, концерти у Палаці студентів НТУ «ХПІ»). А також працювати відповідно до положень Болонської угоди щодо навчального процесу, багато уваги приділяти інформуванню студентів та викладачів. У 2008 році провести Форум-конференцію «Болонський процес і студентство».

Наприкінці конференції Вікторія Черевко та новий голова ОСС «Студентський альянс» НТУ «ХПІ» Олександр Рачков відповіли на запитання студентів. Проректор Є.І. Сокол від ректорату Харківського політехнічного висловив подяку Вікторії Черевко за велику організаційну роботу, що була проведена нею за весь час існування ОСС у нашому навчальному закладі, побажав натхнення та успіхів Олександру Рачкову і пообіцяв ОСС підтримку та співпрацю ректорату НТУ «ХПІ».

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет