О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Творчого натхнення і успіхів!


#19 от 15.10.2007

На знімку: колектив кафедри автоматизації хіміко-технологічних систем і екологічного моніторингу. На передньому плані – професор В.І. Тошинський.

8 жовтня колеги, друзі, ректорат НТУ «ХПІ» щиро привітали професора В.І. Тошинського з 70-річним ювілеєм. З 1954 року його життя пов’язане з Політехнічним університетом. Студент, аспірант, доцент, професор, завідувач кафедри – ось віхи його творчого шляху. Висококваліфікований педагог і науковець, талановитий методист і вихователь – все це поєднується в його особі. Понад 300 наукових статей, монографій, навчальних посібників і методичних розробок підготував професор В.І. Тошинський за ці роки. Понад 30 років він є науковим керівником держбюджетних тем і багатьох господарських договорів, багато часу приділяє підготовці аспірантів і докторантів. Він є членом 3-х спеціалізованих Рад. Під керівництвом Володимира Ілліча захищено 10 кандидатських і 2 докторські дисертації.

Особливої уваги заслуговує його діяльність у справі становлення міжнародних зв’язків університету. Німеччина, Франція, Іспанія, Португалія, Данія – це ціла епоха у житті ювіляра і колективу кафедри.

На посаді завідувача професор В.І. Тошинський продовжив і розвинув всі кращі традиції кафедри автоматизації хіміко-технологічних систем і екологічного моніторингу, яку він очолює понад 15 років.

Поряд із успішною науковою діяльністю професор В.І. Тошинський брав найактивнішу участь у суспільному житті університету. Співпраця в профспілкових організаціях факультету та університету завжди давала поштовх до підвищення їх ролі в організаційній роботі НТУ «ХПІ».

За успіхи в праці професор В.І. Тошинський був нагороджений численними грамотами, відзнаками.

Володимир Ілліч завжди був і залишається загальним улюбленцем – студенти, аспіранти, колеги завжди говорять і згадують про нього зі щирою любов’ю.

Шановний Володимире Іллічу! Бажаємо Вам міцного здоров’я, сімейного благополуччя. Хай ще довгі роки супроводять Вас творче натхнення і успіх!

Ректорат Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут» від імені колективу професорів, викладачів, співробітників.

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет