О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Наше спільне завдання – втілити в життя все напрацьоване


#19 от 15.10.2007

Велике враження справили на учасників пленарного засідання доповіді академіка А.К. Шидловського про 60-річчя Інституту електродинаміки, його розробки й перспективи та ректора НТУ «ХПІ» Л.Л. Товажнянського «Актуальні проблеми енергозбереження в господарському комплексі». Відзначивши вагомість внеску вчених НТУ «ХПІ» в розвиток багатьох галузей науки й промисловості, академік А.К. Шидловський зауважив: «Наше спільне завдання – втілити в життя все напрацьоване, спонукати чиновників використовувати наші розробки для розвитку держави». В перерві між засіданнями конференцій наша розмова з академіком А.К. Шидловським продовжилася.

– У нашому мінливому сьогоденні стрімко старішають технології й технічна інформація – 10 відсотків на рік, тобто за 10 років на 100 відсотків. А згідно з останніми даними ЮНЕСКО цей процес відбувається ще швидше. З цього боку важко переоцінити користь від проведення наукових конференцій, де відбувається конструктивний обмін найсвіжішою інформацією. Важливим також є вплив конференцій на процес підготовки наукових кадрів в енергетиці, електроніці. Особливо в наш час надвиробництва менеджерів, маркетологів тощо. Тут проходить найсуворіша апробація результатів досліджень молодих науковців, найсуворіша і, водночас – доброзичлива. Хочеться щиро подякувати господарям – і ректоратові, і кафедрі промислової та біомедичної електроніки НТУ «ХПІ» за ентузіазм, з яким вони готують і проводять конференції на високому рівні.

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет