О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Нове видання у НТУ «ХПІ»


#13-14 от 15.06.2007

Наш університет продовжує традиції, які були закладені В.Л. Кирпичовим, К.О. Зворикіним, П.М. Мухачовим, Г.Ф. Проскурою та іншими видатними вченими у розвитку історії науки та техніки як методологічної основи розширення науково-технічного світогляду майбутніх інженерів. У 1928–1929 р. р. випускник ХТІ 1923 року В.В. Данілевський вперше в Харкові створив кафедру історії науки та техніки, і після цього аналогічні кафедри з’явилися у вузах СРСР. У 2004 році в ХПІ вперше була створена кафедра історії науки та техніки, яка на сьогодні стала науково-методичним центром. Розширювати свій досвід сюди приїжджають представники науково-педагогічних кадрів інших вузів України. Міцні творчі стосунки НТУ «ХПІ» підтримує з науковими та педагогічними кафедрами вузів і наукових установ Києва, Житомира, Вінниці, Дніпропетровська та інших міст України.

13–14 квітня минулого року за ініціативою НТУ «ХПІ» у Харкові відбулася Всеукраїнська науково-методична конференція, присвячена питанням викладання історії науки та техніки у вузах України. Тут виступили представники 38 вузів та наукових установ. Нещодавно кафедра науки та техніки НТУ «ХПІ» випустила збірку наукових праць учасників конференції – істориків науки та техніки, наукознавців та філософів. Книга містить матеріали двох секцій конференції: «Історія науки й техніки як об’єкт для вивчення та дослідження» і «Теоретико-методологічні основи науки та техніки». Тут понад 100 статей, питань методології викладання та філософських проблем історії науки та техніки.

Це прекрасний науковий посібник для викладачів, аспірантів і студентів, усіх, хто цікавиться історією науки і техніки. З ним можна ознайомитися в НТБ університету.

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет