О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Безпека життєдіяльності людини


#13-14 от 15.06.2007

Всеукраїнська студентська олімпіада з цієї дисципліни втретє пройшла на базі НТУ «ХПІ».

На знімку: Оксана Чугай посіла одне з перших місць на олімпіаді

У цьому році другий тур Всеукраїнської студентської олімпіади з безпеки життєдіяльності людини пройшов на базі нашого вузу в період з 17 по 20 квітня. Слід відзначити, що учасники олімпіад відбираються в ході проведення перших турів, які пройшли у вищих навчальних закладах з грудня по березень поточного навчального року.

У нашому вузі підсумки першого туру були підведені 6 березня. Виходячи з них, для участі в ІІ етапі вищезгаданої олімпіади були рекомендовані студенти: А .Донцова (МТ-33б), О. Чугай (ЕМ-83), Л. Садовенко (ІФ-54б), В. Гончаров (ІФ-54а), Г. Чекаліна, О. Сухар, Т. Берлізова, Н. Гарніцина (МТ-24а), В. Стадницька (МТ-24б).

Для проведення олімпіади на належному рівні за наказом ректора були проведені необхідні заходи, а також виділені відповідні кошти. Також слід відзначити постійну допомогу з організаційного забезпечення декана механіко-технологічного факультету, професора М.А. Погрібного, яка особливо відчувалася в день прибуття іногородніх учасників.

В олімпіаді взяли участь 146 студентів з 54 вищих навчальних закладів та 21 міста України. Викладачі кафедри «Охорона праці та навколишнього середовища», з урахуванням досвіду попередніх олімпіад, розробили нові тестові завдання, які відрізнялися від тих, що вже використовувалися у минулі роки. Тому як у перший (теоретичний), так і в другий (практичний) дні проведення олімпіади тривала напружена боротьба. Для корректного підведення підсумків, визначення переможців та врахування особливостей навчальних програм студентів різних вузів учасники були розподілені на 5 груп: транспортні вищі навчальні заклади – 6 вузів (21 учасник), національні та державні університети – 15 вузів (36 учасників), спеціальні та економічні – 14 вузів (36 учасників), технічні – 8 вузів (30 учасників), господарчі та аграрні – 10 вузів (22 учасники).

На знімку: студенти виконують практичне завдання.

Авторитетне журі в складі: В.М. Заплатинський (м. Київ), В.В. Березуцький (м. Харків), Т.С. Бондаренко (м. Харків), В.В. Горбенко (м. Харків), Б.В. Дзюндзюк (м. Харків), О.І. Запорожець (м. Київ), Ю.А. Куліш (м. Харків), В.Ф. Райко (м. Харків), А.В. Русаловський (м. Київ), І.В. Урядникова (м. Одеса), З.М. Яремко (м. Львів) визначило переможців, серед яких одне з перших місць (усього було п’ять перших, п’ять других і п’ять третіх місць) посіла студентка НТУ «ХПІ» – Оксана Чугай (ЕМ-83). Всім учасникам були вручені дипломи, а переможцям – нагороди. Знов і знов стіни старовинного Головного аудиторного корпусу відлунювали дружні оплески на честь переможців. Святковий настрій олімпійців підтримала й велика культурна програма. Молодь з різних куточків України отримала можливість ознайомитися з нашим містом на автобусній оглядовій екскурсії, оглянути пожежно-технічну виставку, музей Харківської Єпархії та багато іншого. На заключних зборах було сказано чимало добрих слів на адресу ректорату нашого університету та особливо ректора, професора Л.Л. Товажнянського, членів журі та організаторів олімпіади.

Від організаційного комітету з проведення олімпіади Є. Ящеріцин, асистент кафедри «ОП та НС»

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет